Виндовс 10 коначно добија светлу тему за цео систем

 Светла тема за Виндовс 10

Следећа Виндовс 10 итерација кодног назива 19Х1 ће доћи са неколико нових функција и много промена у погледу употребљивости, укључујући и ону која ће променити целокупно искуство.

Као очекиван , Мицрософт је данас најавио нови режим светле теме за Виндовс 10 који доноси белу или светлу боју на траку задатака, Акциони центар, Старт мени и друге елементе. Промене су активне у Виндовс 10 Буилд 18282 и можете преузети ажурирање тако што ћете се придружити програму Виндовс Инсидер Фаст Ринг.

Од када смо увели могућност избора између светла и таме у Виндовс 10, чули смо повратне информације које траже истинитије раздвајање између ове две опције, рекао је Мицрософт у посту на блогу.То је једна од дуго очекиваних промена и гура оперативни систем ближе неким од концепата који су се појавили када је Виндовс 10 лансиран 2015.

 Подешавања светле теме за Виндовс 10

Можете да омогућите светлу тему у оперативном систему Виндовс 10 пратећи ове кораке:

  • Отворите Подешавања > Персонализација > Боје.
  • Изаберите Светло под „Изаберите подразумевани режим Виндовса“.
  • Ово ће омогућити да кориснички интерфејс менија Старт, траке задатака и Акционог центра буду бели.

Ова поставка ће променити боју целог система у светлу, а Мицрософт такође подешава подразумевану позадину за Виндовс 10. Позадина је сада светлија и одговара новом изгледу радне површине.

Важно је разумети да Мицрософт и даље ради на олакшавању различитих делова оперативног система Виндовс 10 и да промена корисничког интерфејса још није спремна. Очекује се да ће Мицрософт побољшати ово искуство пре јавног увођења у пролеће 2019.

Виндовс 10 19Х1 се покреће следеће године са режимом светле теме

Испоставило се да је ажурирање за Виндовс 10 за 2019. велико издање јер је Мицрософт планирао неколико других промена укључујући подршку за интерфејс скупова. Друге значајне промене у ажурирању за Виндовс 10 19Х1 су побољшани Акциони центар, ОнеДриве са тамном темом и још много тога.

Виндовс 10 19Х1 је тренутно у фази прегледа и доступан је за инсајдере. Очекује се да ће јавно објављивање ажурирања за Виндовс 10 за пролеће 2019. почети у априлу, а Мицрософт ће одјавити кандидата за РТМ крајем марта или почетком априла, као што се дешавало са претходним издањима.

Поред светлосног режима, Мицрософт планира да одвоји Виндовс Сеарцх од Цортане, замени стари алат за миксер јачине звука модерним решењем и уведе ажуриран прелазак јачине звука што укључује контроле репродукције.

Популар Постс