Виндовс 10 коначно добија функцију десктоп рефлектора и још много тога

Као што можда већ знате, следеће ажурирање функције „Ажурирање за октобар 2020.“ за Виндовс 10 ће бити мање издање , што значи да ове године нећете добити никакве узбудљиве нове функције.

Међутим, ако сте још увек део програма Виндовс Инсидер, ускоро ће вам бити дозвољено да тестирате више нових функција.

Већ неко време се прича о томе Мицрософт ради на корисничком сучељу и побољшању конзистентности за Виндовс 10 и сада коначно видимо да се нешто од тога остварује. У верзијама за преглед, Мицрософт крије неколико функција унутар оперативног системаМицрософт сада интерно експериментише са две нове функције – Десктоп Спотлигхт и почетни екран са свешћу о теми.

Десктоп Спотлигхт

Један од најлакших начина да додате мало стила вашој старој Виндовс 10 радној површини је постављање прилагођене позадине. Виндовс 10 тренутно вам омогућава да преузмете пакете тема из Мицрософт Сторе-а, користите фотографију из своје галерије, креирате пројекцију слајдова користећи сопствене фотографије или преузмете цоол позадину.

Можете да зароните у подешавања персонализације оперативног система Виндовс 10 да бисте подесили прилагођену слику, али процес креирања сопствене пројекције слајдова и даље одузима много времена јер морате ручно да изаберете фотографије.

У будућем издању оперативног система Виндовс 10, Мицрософт уводи подршку за „Десктоп Спотлигхт“, што је функција која би приказивала Бинг-ове прелепе слике као пројекцију слајдова. Ова функција је тренутно ексклузивна за закључани екран, али коначно долази на вашу радну површину.

 Виндовс 10 Десктоп Спотлигхт

Моћи ћете да омогућите функцију Спотлигхт тако што ћете отићи на Подешавања > Персонализација > Позадина и изабрати Спотлигхт Цоллецтион у падајућем менију Позадина, као што је приказано на слици изнад.

То је то. Ово ће вам омогућити да имате пројекцију слајдова Бинг слика на радној површини и она ради аутоматски.

Тренутно ова функција не ради у верзијама за преглед, али се очекује да ће је Мицрософт омогућити касније ове године.

Почетни екран који познаје тему

Виндовс 10 добија подршку за почетни екран са свешћу о теми који ће се појавити када се УВП програм покрене. На пример, приметићете нови почетни екран који је свестан теме када покренете Мицрософт Сторе, Гроове Мусиц, Сеттингс итд.

Тренутно се почетни екран фокусира на акцентну боју оперативног система Виндовс 10 са логотипом апликације у средини, али то ће се ускоро променити.

 Лагани прскани екран

У будућем издању, модерне апликације ће одговарати теми система (тамно или светло), што би требало да учини да искуство покретања апликација изгледа много чистије и доследније када се користи светли или тамни режим.

 Тамни почетни екран

Мицрософт је већ омогућио живе плочице са темама у Виндовс 10 Старт менију и ова функција сада иде на почетни екран ваших омиљених апликација.

Популар Постс