Виндовс 10 КБ4577586 је принудно покренуо ажурирање да би се уклонио Фласх Плаиер

Нова исправка се покреће за Виндовс 10 верзију 20Х2, верзију 2004 и старије како би се трајно уклонио Адобе Фласх Плаиер. За Виндовс 10 КБ4577586 се каже да је опционо ажурирање, али изгледа да се аутоматски преузима када кликнемо на дугме „Провери ажурирања“.

Чини се да Мицрософт заправо гура Виндовс 10 КБ4577586 као аутоматско ажурирање са Кумулативна ажурирања фебруара 2021 . Ова закрпа ће представљати последње збогом Адобе Фласх Плаиер-у за све верзије оперативног система и биће прослеђена већем броју корисника преко Виндовс Упдате-а у наредних неколико недеља.

Ако је ваш уређај укључен у прву фазу увођења, видећете следећу закрпу када проверите да ли постоје ажурирања:Ажурирање за уклањање Адобе Фласх Плаиер-а за Виндовс 10 верзију 20Х2 за системе засноване на к64 (КБ4577586)

 Виндовс 10 КБ4577586

Ор

Ажурирање за уклањање Адобе Фласх Плаиер-а за Виндовс 10 верзију 2004 за системе засноване на к64 (КБ4577586).

Имајте на уму да се исти број КБ (базе знања) користи за све остале верзије ОС-а и да то не утиче на број верзије.

Инсталирање оперативног система Виндовс 10 КБ4577586

Ажурирање се преузима и инсталира за мање од пет минута, а потребно је поновно покретање да би се процес завршио. Када завршите, видећете КБ означену на страници историје ажурирања оперативног система Виндовс и на контролној табли.

 Историја Виндовс Упдате

Такође је вредно напоменути да се ново ажурирање за Виндовс 10 не може „деинсталирати“ и да не можете да вратите подршку за Фласх Плаиер.

Међутим, Мицрософт је већ потврдио да неке Фласх компоненте могу наставити да се налазе на вашем рачунару путем апликација трећих страна. Према а документ подршке , закрпа је дизајнирана да уклони Фласх Плаиер који је инсталирао само Мицрософт и неће утицати на верзије софтвера које сте ручно инсталирали.

Другим речима, Мицрософт неће уклонити верзију Фласх Плаиер-а која је инсталирана као део апликације или додатка за прегледач треће стране.

 Фласх Плаиер

Блиц је уклоњен са контролне табле након закрпе

Мицрософт је већ онемогућио Фласх Плаиер у свом Едге претраживачу, а Гоогле Цхроме је такође ажуриран како би уклонио повучени софтвер, док га се Фајерфокс решио још у новембру 2020.

Опроштај Фласх Плаиер-а се дуго припремао и најављен је још 2017. године, па је препоручљиво да ручно уклоните све Фласх производе јер ће они и даље представљати безбедносни ризик и ваш уређај би могао постати рањив.

Популар Постс