Виндовс 10 КБ4551762 узрокује велике проблеме неким корисницима

  Виндовс 10 десктоп

За већину људи, најновије ажурирање за Виндовс 10 једноставно неће представљати проблем. Међутим, одређени број корисника који користе Виндовс 10 КБ4551762 открили су да су њихови рачунари изгледа успорили, а неки су такође приметили ненормално повећање употребе ЦПУ-а/диска.

Прошле недеље су детаљи безбедносне рањивости у СМБв3 прерано процурили на мрежи и Мицрософт је издао ванредно безбедносно ажурирање које је исправило грешку на рачунарима са Виндовс 10 верзијама 1903 и 1909.

КБ4551762 је важно ажурирање и укључује све исправке из претходних издања, али закрпа је са собом донела и неколико проблема.Неколико корисника је потврдило на Мицрософт-овим форумима, Феедбацк Хуб-у и Реддит-у да би Виндовс 10 КБ4551762 могао да не успе да се инсталира са следећим грешкама:

  • 0к800ф081ф
  • 0к80004005
  • 0к80073701
  • 0к800ф0988
  • 0к80071160
  • 0к80240016

Аутоматско ажурирање преко ноћи 11. марта није успело. Покушао сам још два ажурирања 12. марта након брисања кеш фолдера Виндовс Упдате. Сваки пут, након поновног покретања, проблем је препознат, дијагноза је настављена, Виндовс се поново покренуо, ажурирања су уклоњена, а Виндовс је затим успешно покренуо екран за пријаву, пријавио је један корисник у центру за повратне информације.

Мицрософт још увек није упознат са проблемима са инсталацијом.

Падови система и проблеми са перформансама

Чини се да је дошло до повећања броја људи који доживљавају пад система и смањене перформансе након КБ4551762.

У нашим коментарима, један корисник је написао да закрпа изазива црни екран са круговима који се окрећу.

За мене, када инсталирам ажурирање КБ4551762, покретање виси на црном екрану са круговима/тачкама које се окрећу. Када сам користио враћање система, све се покреће нормално, написао је један корисник.

У Мицрософт-у форумима , корисници су такође потврдили црни екран са окретном опремом након постављања ажурирања.

На Реддиту конац , људи тврде да је ово кумулативно ажурирање уништило њихове системе изузетно спорим перформансама и да је систему потребно много времена да пређе екран добродошлице.

Чини се да су најновија ажурирања Мицрософт-а за Виндовс 10 чисто смеће. Добијам само БСОД, муцање звука и друге проблеме, а поврх тога, данас нисам могао ни да покренем Виндовс. Вратио сам систем на тачку пре ажурирања и сада поново ради добро, пријавио је други корисник.

  Управљач задацима Коришћење диска

Дакле, мој статус након овог ажурирања. – Рачунар не открива интернет, менаџер задатака не реагује, око 50% апликација се не покреће [и] претрага је покварена, објаснио је један постер.

Слично томе, постови центра за повратне информације такође су истакли ненормално понашање након примене безбедносног ажурирања. Неки корисници виде Плави екран смрти, док су други пријавили да њихов рачунар улази у режим опоравка и да Виндовс пролази кроз исти процес поправке у петљи.

Вреди напоменути да већина ових проблема утиче само на подскуп уређаја, али изгледа да је проблем инсталације широко распрострањен.

Иако Мицрософт није признао ниједан од проблема који су пријављени на форумима, корисници су рекли да су могли поново да приступе рачунарима након што су деинсталирали закрпу.

Лакше је деинсталирати ажурирања за Виндовс 10 ако вам праве проблеме. Да бисте деинсталирали закрпу, идите на Подешавања> Ажурирање и безбедност> Историја ажурирања. На страници историје ажурирања кликните на опцију Деинсталирај ажурирања, која би требало да отвори контролну таблу где морате да изаберете ажурирање и кликнете на дугме за деинсталирање.

Требало би да деинсталирате ову закрпу само ако имате било који од горе наведених проблема.

Популар Постс