Виндовс 10 КБ4549951 наводно узрокује падове и губитак података

  КБ4549951 БСОД

Неки корисници пријављују грешке Плавог екрана смрти (БСОД) након инсталирања ажурирања за Виндовс 10 КБ4549951, што је кумулативна исправка која такође узрокује губитак података за групу корисника.

Мицрософт је 14. априла почео да уводи Виндовс 10 КБ4549951 за верзију 1909 и 1903. Ова закрпа је требало да донесе бројне безбедносне исправке и такође је требало да буде мање издање са фокусом на исправке које се у потпуности односе на безбедност, али КБ4549951 доводи до плави екран смрти и системски отказ.

Ако добијете плави екран на рачунару након што сте применили недавну Виндовс Упдате, нисте само ви и изгледа да је проблем широко распрострањен. Плави екран корисницима даје опште кодове грешака при заустављању, али ове грешке заустављања су сложене и не постоји посебан образац, што у суштини онемогућава разумевање узрока нереда.Након постављања КБ4549951, корисници су пријавили следеће БСОД стоп кодове:

  • ПАГЕ_ФАУЛТ_ИН_НОНПАГЕД_АРЕА
  • ЦРИТИЦАЛ_ПРОЦЕСС_ДИЕД
  • АЦПИ_БИОС_ЕРРОР
  • НЕПРОСТУПАН УРЕЂАЈ ЗА ЧИТАЊЕ
  • УПРАВЉАЊЕ МЕМОРИЈОМ
  • ДПЦ_ВАТЦХДОГ_ВИОЛАТИОН
  • Портцлс.сис

Уобичајено је да видите ове кодове грешака као резултат оштећених инсталационих датотека, управљачких програма и проблема са компатибилношћу безбедносног софтвера треће стране са Виндовс 10.

Неки корисници такође пријављују петљу плавог екрана смрти и потпуни отказ система.

Све док Мицрософт не изда савет или хитну исправку, најбоље је да деинсталирате кумулативну исправку за Виндовс 10 априла 2020. и то је вредно урадити, чак и ако то значи да нећете имати најновије безбедносне исправке.

Ако не можете да приступите радној површини, мораћете да уђете у безбедни режим да бисте извршили те промене. Прво и најважније, држите тастер Схифт док кликнете на Рестарт и обиђите мени за покретање, а затим прођите кроз Решавање проблема > Напредне опције > Подешавања покретања и кликните на „Поново покрени“.

У безбедном режиму можете отићи на контролну таблу и безбедно деинсталирати закрпу.

Грешка за брисање датотеке

Ако то није било довољно лоше, изгледа да ажурирање брише или премешта датотеке за неке кориснике.

У неким случајевима, корисници пријављују да су њихови документи, слике, датотеке и лична подешавања уклоњени након ажурирања уређаја на Виндовс 10 КБ4549951.

Чини се да је ово повратак старог проблема где се Виндовс 10 покреће са привременим корисничким профилом који уклања подешавања, неке датотеке и иконе са радне површине.

Ово ажурирање је катастрофа. Избрисао је моје датотеке, слике, документе сачуване на системском диску, као и моје апликације које сам преузео из Виндовс продавнице, написао је један корисник у нашим коментарима.

Претпостављам да се ово најновије ажурирање догодило синоћ. Укључујем вечерас и сва моја лична подешавања су избрисана. Нема обележивача у Фирефок-у или Цхроме-у. Не желим Бинг или Интернет Екплорер. Уклоњена позадина, корисник је документовао сличан проблем у Мицрософтов форум .

Виндовс 10 не може да лоцира подразумевани кориснички налог система након инсталације КБ4549951. Овај неуспех се догодио за последња 3 кумулативна ажурирања, тако да су свако деинсталирано и скривено, приметио је други корисник.

Подаци изгубљени након надоградње [на] КБ4549951. Све датотеке у документима старијим од 1 недеље се бришу без обавештења или се премештају у корпу за отпатке. Нема доступног враћања, нема помоћи, нема ћаскања уживо, нема ничега, пише фрустрирани корисник.

Мој систем је аутоматски ажуриран 19. априла. Изгубио сам неке важне датотеке са речима мог универзитета. И фасциклу. Погледао сам привремене фасцикле и покушао сам да деинсталирам ажурирање, али се не појављују, рекао је други власник Виндовс 10.

Постоје чак и неки проблеми са перформансама система, да се додају овом ажурирању из ноћне море.

Мицрософт тек треба да коментарише ове нове проблеме, а као што смо до сада навели, чини се да је деинсталирање ажурирања најбоље и безбедно решење.

Надајмо се да ће компанија одвојити време да реши проблеме пре него што објави следеће велико ажурирање за Виндовс 10, што се некада очекује у мају.

Популар Постс