Виндовс 10 КБ4100347 (Интел ажурирање) наводно прекида Броадвелл-Е оверцлоцкинг

 Виндовс 10 кумулативно ажурирање

Више није изненађење да нека ажурирања софтвера узрокују више штете него користи на одређеним рачунарима. Изгледа да Мицрософтов КБ4100347 за Виндовс 10 који поправља недавну Спецтре рањивост чини више штете него користи системима који покреће Броадвелл-Е процесор.

Мицрософт је пре неког времена објавио КБ4100347 и компанија с времена на време ажурира закрпу подршком за више процесора. Ово ажурирање би у основи требало да обезбеди више ублажавања против рањивости Спецтре Вариант 2, али према извештајима корисника Реддит-а, ова закрпа је убила оверклок на Броадвелл-Е процесорима.

Управо сам стигао да инсталирам неколико ажурирања од прошле недеље на свом рачунару и након поновног покретања схватио сам да се оверклок на мом Цоре и7-6800К више не примењује, а Реддит корисник објашњава .Други тема на АСУС форуму такође тврди да би закрпа могла да онемогући промене оверклока које сте направили на свом рачунару који покреће Броадвелл. Након провере, открили смо да је корисник такође указао на проблем у а објавите на Мицрософт-овом форуму .

Вреди напоменути да је ажурирање било поново објављен 14. септембра да би укључио подршку за додатне процесоре укључујући Бродвела. Према Мицрософтовом документу подршке, софтверски гигант је додао подршку за следеће процесоре:

  • Броадвелл Сервер Е, ЕП, ЕП4С
  • Броадвелл Сервер ЕКС
  • Скилаке Сервер СП (Х0, М0, У0)
  • Скилаке Д (Бејкервил)
  • Скилаке Кс (Басин Фаллс)

Интел је недавно објавио да је завршио своје валидације и почео да издаје микрокод за најновије ЦПУ платформе повезане са Спецтре Вариант 2 (ЦВЕ 2017-5715 [Бранцх Таргет Ињецтион]), објашњава Мицрософт.

У време писања ове приче, није пронађено решење осим типичног трика за уклањање ажурирања.

Ваш рачунар ће инсталирати КБ4100347 само када је систем спреман и када не би требало да форсирате инсталацију.

Ако имате инсталирану ову закрпу и имате проблема са оверклоком, увек можете да деинсталирате ажурирање из Подешавања > Виндовс Упдате > Провери ажурирања > Погледај историју ажурирања. На овом екрану би требало да изаберете ажурирање са странице историје и једноставно га деинсталирате.

У овом тренутку, тешко је одредити колико је рачунара погођено горе описаним проблемима.

Популар Постс