Виндовс 10 још није прешао праг од 700 милиона „активних уређаја“.

 Виндовс 10 С

Слика љубазношћу: ТецхСпот.цом

Раније ове године, Терри Миерсон је то открио Мицрософт се сада приближава 700 милиона активних Виндовс 10 уређаја а ових 700 милиона активних уређаја укључује рачунаре, телефоне, Ксбок конзоле и слушалице Микед Реалити. Чини се да Виндовс 10 није достигао праг од 700 милиона активних уређаја, али је веома близу.

Данас се приближавамо 700 милиона активних корисника Виндовс 10, комерцијална употреба расте 84% из године у годину, Ксбок Оне користи Виндовс 10 језгро, Сурфаце је водећи у иновацијама на рачунарима, ХолоЛенс доноси напредак у компјутерском виду, нашој универзалној Мицрософт продавници омогућава Ксбок ГамеПасс, Азуре резервисане инстанце и Оффице дистрибуцију, а ОЕМ екосистем је ревитализован са профитабилним растом. Прошле године смо завршили годину са преко 8 милијарди долара оперативног прихода из нашег сегмента, написао је Терри Миерсон у посту на ЛинкедИн-у.Усвајање Виндовс 10 је успорило, али је вероватно да ће се ситуација побољшати у наредним месецима јер Мицрософт тестира велика побољшања за оперативни систем.

Ово је углавном резултат тога што корисници не напуштају Виндовс 7 за Виндовс 10. Очекује се да ће се прелазак на Виндовс 10 убрзати у наредним месецима пошто ће подршка за Виндовс 7 престати у јануару 2020. Вреди напоменути да је оперативни систем из 2009. још увек популаран и корисници још нису спремни да одустану.

У неколико наврата, Мицрософт је сугерисао да се приближава 700 милиона активних инсталација. Извршни директор Сатиа Надела открио је током позива аналитичара да је оперативни систем близу 700 милиона активних инсталација.

Виндовс 10 није достигао свој пуни потенцијал је резултат тога што људи држе Виндовс 7 и још увек има много уређаја које треба надоградити на Виндовс 10. Као што је горе наведено, Мицрософт ће повући Виндовс 7 у јануару 2020. и више уређаја биће надограђен на Виндовс 10 како се приближимо овом року.

Виндовс 7 је и даље светски оперативни систем број један за десктоп рачунаре, а Виндовс 10 је другопласирани, према НетМаркетСхаре. Прелазак са Виндовс 7 на Виндовс 10 у 2020. години требало би да значајно повећа тржишни удео најновијег оперативног система.

Према подацима треће стране, Виндовс 7 има тржишни удео од 43 одсто, а Виндовс 10 је другопласирани са приближно 34 одсто.

Популар Постс