Виндовс 10 је управо онемогућио приступ пензионисаним страницама контролне табле

 Аплет контролне табле оперативног система Виндовс 10

Виндовс контролна табла је била једна од најкориснијих и најиконичнијих функција у оперативном систему Виндовс 10, али је Виндовс 10 сада постављен да одбаци култну контролну таблу тако што ће одбацити њене функције у деловима.

Контролна табла је била суштински део Виндовс 10 и није потпуно уништена, али други докази сугеришу да би дани контролне табле могли бити одбројани.

Раније ове године, референце на „Хиде_Систем_Цонтрол_Панел“ примећене су у верзијама за преглед и Мицрософт је званично потврдио да је ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020 уклонило системску страницу на контролној табли.У ажурирању за Виндовс 10 октобар 2020 или новијем, корисницима је сада онемогућен приступ страници Систем на контролној табли. То је зато што је Мицрософт имплементирао заставицу у Виндовс 10 која преусмерава кориснике који отворе „Систем“ под контролном таблом на страницу „О“ у апликацији Систем > Подешавања.

из неких разлога, Мицрософт и даље дозвољава корисницима да „заобиђу“ преусмеравање на модерну апликацију Подешавања и поново приступите страници Систем на контролној табли.

У најновијим верзијама за преглед, Мицрософт је уклонио све пречице које су вам омогућавале приступ повученим страницама контролне табле. Другим речима, више не можете да кликнете десним тастером миша у оквиру Филе Екплорер-а и изаберете „Својства“ да бисте отворили повучену страницу „Систем“ на контролној табли.

Исто тако, Мицрософт је чак блокирао ИД-ове засноване на ЦЛСИД-у и апликације трећих страна. Опен Схелл и Цлассиц Схелл такође више нису у могућности да покрећу скривени системски аплет на контролној табли.

Сада, када корисник покуша да отвори повучену страницу контролне табле, уместо тога ће бити доведен на страницу Абоут.

У верзијама за преглед, чини се да Мицрософт такође тестира заставицу која ће преусмерити програме и функције под контролном таблом на Апликације и функције у подешавањима.

 Страница Програми и функције

Исто тако, извори упознати са развојем верују да ће будуће ажурирање за Виндовс 10 такође изгубити подршку за друге странице контролне табле.

Мицрософт каже да апликација Подешавања већ има функције које обезбеђују ови „пензионисани“ аплети контролне табле, тако да се чини да је ово заиста случај рационализације искуства подешавања уклањањем дуплирања, уместо да се приморавају корисници да користе непотпуне функционалности.

Иако је апликација Подешавања за ове замене већ ажурирана са свим потребним функцијама, проблем са корисничким интерфејсом подешавања је што користи много размака и такође смањује број ставки које су наведене на једној страници.

 Апликације и функције

Слично томе, долази са распоредом листе док контролна табла користи изглед табеле, а опције за филтрирање ставки нису увек видљиве у модерној апликацији Подешавања. На контролној табли, заглавља су увек видљива када отворите одређену конфигурациону страницу и не морате да скролујете до краја да бисте приступили сортирању.

Популар Постс