Виндовс 10 Едге ће такође добити експерименталну функцију за уштеду батерије

 Едге Цанари

Мицрософт недавно предложио нову функцију који би аутоматски искључио непотребно кеширање диска приликом гледања видео записа како би се смањила употреба диска. Мицрософт-ова имплементација ће такође сачувати трајање батерије током стриминга видеа у претраживачу.

Цхромиум тренутно додаје медијски садржај у ХТТП кеш када репродукује видео стримове и доприноси већој потрошњи батерије. Ова пракса користи ресурсе диска за кеширање стреаминг медијског садржаја и очигледно користи снагу.

Мицрософтова експериментална функција ће спречити кеширање медијског садржаја на диск и смањити употребу диска како би понудила бољи век батерије.Данас сам извршио неке тестове поређења снаге са најновијим променама на ИоуТубе садржају (да бих проценио промену на страни одговора) и видео сам побољшање од ~79 мВ у поређењу са основном линијом за 720п садржај. Ово је био у просеку 5 покрета од по 5 минута у режиму целог екрана, и за основну линију и са променама. Дакле, уштеде енергије на страни одговора изгледају упоредиво са уштедама на страни захтева, приметио је инжењер Мицрософт Едге.

Гоогле је недавно ажурирао Цхроме Цанари са Мицрософтовом имплементацијом уштеде енергије, а најновије ажурирање Едге Цанари је такође додало експерименталну заставицу:

  • Отворите Едге://флагс
  • Потражите „Искључи кеширање медија за стримовање на диск“.
  • Омогућите и поново покрените претраживач.

Мицрософт Едге за Андроид добија подршку за проширење Хонеи

У сродним вестима, Мицрософт Едге за Андроид је управо добио ново ажурирање са подршком за екстензију Хонеи.

Подршка за проширење Хонеи компаније Мицрософт Едге ће вам помоћи да аутоматски пронађете кодове купона које можете да примените током онлајн плаћања.

Популар Постс