Виндовс 10 добија подешавања персонализације „Употреба уређаја“.

У октобру 2020. Мицрософт је почео да тестира ажурирани ООБЕ (искуство из кутије) екран са новим опцијама које помажу корисницима да подесе свој нови или стари уређај након ажурирања функција Виндовс 10.

Компанија још увек „истражује“ идеју и изгледа да се апликација Подешавања такође ажурира са новим одељком „Употреба уређаја“ како би помогли корисницима да прилагоде свој уређај након што напусте екран ООБЕ.

Тренутно је нејасно како ће функционисати нова поставка „Употреба уређаја“ јер се руши у верзијама за преглед. Опција се појављује на страници „Персонализација“ у апликацији Подешавања, тако да је сигурно претпоставити да Мицрософт не ради на Гоогле-овој функцији сличној дигиталном благостању за ОС. Страница коришћења уређаја

Слика љубазношћу: Албакор (Твитер)

Уместо тога, изгледа да ће нови екран коришћења уређаја омогућити корисницима да њихов систем буде прилагођен њиховим личним потребама. Страница „Употреба уређаја“ има интерни кодни назив „СеттингсУсерИнтентПаге“, што такође сугерише да је подешавање коришћења уређаја повезано са новим ООБЕ искуством.

Ако је нова страница са подешавањима заиста заснована на ООБЕ искуству и наша теорија је тачна, корисници ће моћи да изаберу главну категорију употребе за своју машину. У почетку ће бити понуђене следеће категорије „коришћења уређаја“:

  • Гаминг
  • Породица
  • Креативност
  • Домаћи задатак
  • Забава
  • Посао.

Ако изаберете „Игре“, Виндовс 10 ће бити оптимизован за играње игара, али је нејасно како ће „оптимизација“ функционисати и које промене ће бити направљене на вашем систему.

Такође није јасно да ли ће ова функција бити укључена у следеће велико ажурирање функције „Сунчана долина“.

Као што смо споменули на почетку, Мицрософт није потпуно сигуран у функције које тестирају у верзијама за преглед и само истражују идеју.

Ова нова промена „Употреба уређаја“ уведена је са Виндовс 10 Буилд 21313, али имајте на уму да се може омогућити само помоћу алата треће стране.

Популар Постс