Виндовс 10 добија ОпенЦЛ и ОпенГЛ слојеве компатибилности за апликације

 ОпенГЛ ОпенЦЛ компатибилни пакет

Раније ове године, Мицрософт је најавио да ради на омогућавању подршке за ОпенЦЛ и ОпенГЛ слојеве мапирања у Дирецт3Д 12 (Д3Д12) за Виндовс 10.

Да би омогућио слојеве мапирања и решио проблеме компатибилности када ОпенЦЛ и ОпенГЛ хардверски драјвери нису присутни на вашем уређају, Мицрософт је сада објавио пакет компатибилности у Мицрософт Сторе-у.

Пакет компатибилности носи назив ОпенЦЛ и ОпенГЛ Цомпатибилити Пацк и тренутно је доступан за преузимање из Мицрософт Сторе-а (раније познат као Виндовс Сторе).Пакет компатибилности је намењен системима који користе Виндовс 10 Маи 2020 Упдате, Ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020 или новијег.

У производу листинг , Мицрософт је приметио да вам овај пакет компатибилности омогућава покретање ОпенЦЛ и ОпенГЛ апликација на свом уређају када одговарајући хардверски драјвери недостају или нису подразумевано омогућени.

Мицрософт је објаснио да ће Виндовс 10 аутоматски покренути подржане апликације са омогућеном функцијом хардверског убрзања ради побољшања перформанси.

Ова функција функционише само када ваш уређај и апликација подржавају ДирецтКс 12.

Такође је вредно напоменути да ће само одређене апликације користити овај пакет компатибилности, али Мицрософт каже да ради на пакету који ће омогућити да више апликација користи слојеве компатибилности. Виндовс Инсајдери могу да добију верзију за преглед овог пакета и да га користе за покретање више апликација.

Мицрософт се нада да ће слој компатибилности олакшати ствари и програмерима и корисницима. Тренутно, нема свака Виндовс машина сјајну изворну подршку за ОпенЦЛ и ОпенГЛ, а слојеви мапирања ће побољшати компатибилност.

ОпенЦЛ и ОпенГЛ пакет компатибилности за Виндовс 10 ће такође помоћи у продуктивности и креативним апликацијама, тако да се заиста не ради само о играма.

Мицрософт подстиче програмере да пренесу своје апликације и игре на ДирецтКс 12. За сада, Мицрософт се нада да ће заједница програмера и корисници имати користи од слојева компатибилности са Виндовс 10 који се нуде преко Мицрософт Сторе-а.

Ако сте заинтересовани, можете се упутити на Мицрософт продавница и преузмите апликацију.

Популар Постс