Виндовс 10 добија нову згодну функцију за праћење потрошње енергије

 Виндовс 10 подешавања батерије

Следеће велико ажурирање за Виндовс 10 могло би да дође са потпуно новим графиконима потрошње батерије у апликацији Подешавања која ће постати ваше омиљено место да откријете шта празни батерију.

Према референцама које се налазе у верзијама за преглед, апликација Подешавања ће добити ову функцију Ажурирање за Виндовс 10 21Х2 у другој половини 2021. У верзији 21277, Мицрософт тестира нови монитор коришћења батерије који вам говори више о потрошњи батерије лаптопа или таблета у последња 24 сата или 7 дана.

Да бисте дошли до нових графикона потрошње батерије, требало би да отворите Подешавања > Систем > Батерија, а затим погледате под насловом Употреба батерије. Подешавања коришћења батерије

Као што можете видети на горњем снимку екрана, Виндовс 10 подешавања сада могу да приказују потрошњу батерије у графиконима. Још увек можете да прођете кроз статистику да бисте пронашли апликације које троше батерију или можете да додирнете графиконе да видите који проценат коришћења батерије се догодио у последња 24 сата у одређеним сатима.

 Подешавања графикона батерије

Екран батерије у оперативном систему Виндовс 10 сада такође може да вам покаже где је нестала батерија и у које доба дана, али на вама је да урадите нешто са тим информацијама.

То је суптилна промена, али је сјајно имати приступ информацијама из више временских периода, посебно ако сте недавно инсталирали нову апликацију и напунили лаптоп, и желите да видите разлику пре и после.

 Коришћење Виндовс батерије

Искуство је слично Андроид-овом уграђеном систему статистике батерије, који вам омогућава да брзо видите која апликација троши више ограничене батерије телефона и у које доба дана и недеље.

Имајте на уму да је нова функција коришћења батерије у оперативном систему Виндовс 10 још увек у раним данима развоја и да ће на крају постати боља.

Поред графикона батерија, Мицрософт такође експериментише са новим функцијама вашег закључаног екрана и десктоп укључујући интеграцију рефлектора.

Популар Постс