Виндовс 10 добија нову функцију брзине освежавања, подешавања претраге у менију Старт

 Трака за претрагу у оперативном систему Виндовс 10

Мицрософт уводи ново ажурирање за Виндовс 10 са побољшањима за уграђене поставке монитора екрана и Виндовс Сеарцх искуство.

У верзијама за преглед, Мицрософт тестира нову функцију која ће вам омогућити да промените брзину освежавања екрана. Ова функција је коначно уграђена директно у Виндовс 10 и не морате да користите Нвидиа или Интелов програм Цонтрол Панел да бисте променили брзину освежавања вашег монитора.

Ова функција ће почети да се примењује на свим Виндовс 10 уређајима касније ове године. Као што је приказано на слици испод, опцијама брзине освежавања можете приступити из Подешавања > Систем > Екран > Напредна подешавања екрана. Опције брзине освежавања

Виндовс претрага постаје све боља

Мицрософт коначно уводи нека преко потребна побољшања за Виндовс претрагу на уређајима који користе Виндовс 10 верзију 1903, верзију 1909, верзију 2004 и 20Х2.  Претрага тамног режима

Након ажурирања, приметићете побољшања у оквиру „недавне листе“ који сада приказује последње четири ставке и оквир се ажурира сваки пут када тражите ставке. Оквир „недавна листа“ у Виндовс претрази сада може да приказује УРЛ адресе, датотеке, подешавања и апликације.

Мицрософт такође уводи нову опцију к која вам омогућава да уклоните појединачне ставке. Дугме за уклањање приказује се када пређете мишем преко појединачних ставки на овој листи.

Ако вам се не свиђа функција недавних резултата, Мицрософт сада такође дозвољава корисницима да потпуно искључе функцију у оквиру Подешавања > Претрага > Дозволе и историја. Подразумевано, недавна листа ће бити скривена ако раније нисте користили Виндовс претрагу.

Мицрософт ће и даље користити Виндовс поље за претрагу да промовише Мицрософт Едге, Скипе и друге услуге, укључујући нови „образовни низ“ који ће вас подсетити на могућности Виндовс претраге.

Ажурирање Виндовс Сеарцх-а је доступно свима и не морате да се придружите програму Инсајдер да бисте видели ова побољшања. Касније ове године, Мицрософт ће такође додати тамни режим у резултате Виндовс претраге да одговара вашим жељама теме.

Имајте на уму да ако имате проблема са перформансама са уграђеним искуством претраге у Виндовс 10, Мицрософт је недавно представио нови Вредност регистра која искључује Бинг резултате како би се побољшала тачност локалних резултата.

Популар Постс