Виндовс 10 добија нови алат за систем датотека, ВСЛ и побољшања временске зоне

Следеће ажурирање за Виндовс 10 је верзија 21Х1 и већ је финализовано пре његовог лансирања у првој половини следеће године – али као што смо већ известили – верзија 21Х1 ажурирање ће бити само мања надоградња .

Ипак, Мицрософт је већ започео бета тестирање нових функција за Виндовс 10 верзију 21Х2. У најновијој верзији за преглед, Мицрософт експериментише са новим алатом заснованом на командној линији система датотека под називом ДискУсаге, побољшањима за Виндовс подсистем за Линук и уграђеним искуством преласка временских зона.

Сва ова побољшања се уводе у тестере у програму Виндовс Инсидер и неке од ових промена би могле да буду објављене широј јавности путем месечних кумулативних ажурирања или пакета искуства.ДискУсаге услужни алат

Као што смо недавно известили, Мицрософт ради на новом алату за систем датотека под називом „ДискУсаге“ , алатка заснована на командној линији која ће вам омогућити да видите и управљате коришћењем простора на диску и пратите датотеке помоћу филтера.

 Алат за коришћење диска

У верзији 21286 или новијој, овај алат за анализу диска је сада доступан свима. Користећи алатку ДискУсаге, можете скенирати наведени директоријум да бисте идентификовали датотеке и фасцикле које заузимају превелику количину простора. Такође можете користити ову функцију за скенирање фасцикле, директоријума/путања и диск јединице да бисте добили детаљне информације о складиштењу.

ВСЛ сада може да покреће команде при покретању

Уграђена Линук подршка за Виндовс 10 сада добија подршку за нову функцију која ће вам омогућити да покренете Линук команде при покретању ВСЛ дистрибуције.

 ВСЛ

Можете користити функцију команди за покретање тако што ћете модификовати датотеку всл.цонф. Користећи подршку команди за покретање, такође можете да евидентирате време и датум покретања за ВСЛ дистрибуцију.

Временске зоне

Мицрософт ажурира функцију Аутоматски подеси временску зону у оперативном систему Виндовс 10 како би обавестио кориснике када се открије промена временске зоне. Обавештење ће вам омогућити да покренете апликацију Подешавања и истражите нове временске зоне које је конфигурисао Виндовс.

 Виндовс временска зона

У неким случајевима, Мицрософт ће вас питати да ли желите да ажурирате своју временску зону када путујете и када се открије промена локације.

Подешавања меморијских простора

Након упознавања савремени алат за управљање дисковима , Мицрософт сада доноси нови начин управљања складишним простором из апликације Подешавања.

 Модерни складишни простори

Овој функцији се може приступити из Подешавања > Систем > Складиште > Простори за складиштење.

Популар Постс