Виндовс 10 добија нове функције за више задатака са ажурирањем Сун Валлеи-а

Са ажурирањем за Виндовс 10 Сун Валлеи, биће још више начина за обављање више задатака са више прозора, посебно ако имате подешавање више монитора. Такође се чини да ће постојати најмање једна нова функција за више задатака за Мицрософт Едге заснован на Цхромиум-у.

Нове функције за више задатака део су групе задатака засноване на Снап-у. Ово укључује нову функцију где можете да превучете прозоре апликација у углове екрана и они ће аутоматски променити величину како би се савршено уклопили, један поред другог, тако да можете лако да користите више апликација.

Иако је могућност постављања два прозора један поред другог одувек била део оперативног система Виндовс 10, изгледа да Мицрософт то чини корак даље у следећем ажурирању функција. Исто тако, када бирате шта да снимите док сте у режиму више задатака, ускоро можете изабрати да прикажете картице Мицрософт Едге на њиховој сопственој страници, тј. као независну апликацију.Мицрософт такође тестира још један мистериозни прекидач за више задатака Снап даље од ивице екрана. Међутим, тренутно је нејасно како би то функционисало.

Виртуелне радне површине

За кориснике који користе више екрана или за те лаптопове са два екрана, Мицрософт такође олакшава обављање више задатака.

Као што можда знате, Виндовс 10 тренутно захтева од корисника са више монитора да имају исте виртуелне радне површине за оба екрана, што може бити проблем када желите да имате засебну виртуелну радну површину за сваки монитор.

На пример, ако отворите ИоуТубе или било коју другу апликацију на додатном монитору и прелазите са једне на другу виртуелну радну површину, ИоуТубе прозор путује са радном површином са којом је повезан, ометајући ваш ток посла.

Мицрософт сада тестира нову функцију која ће вам омогућити да имате засебне виртуелне радне површине за сваки монитор.

 Одвојене виртуелне радне површине

Другим речима, додатни монитор ће имати сопствену виртуелну радну површину која ће остати непромењена чак и када прелазите са једне виртуелне радне површине на ваш примарни монитор или обрнуто.

Аеро Схаке постаје опциони

Мицрософт такође планира да непопуларну функцију Схаке то Минимизе или Аеро Схаке учини опционом. За оне који нису свесни, Аеро Схаке омогућава корисницима да минимизирају непотребно отворене картице једноставним превлачењем или протресањем прозора помоћу курсора.

 Аеро схаке

У верзији 21Х2, Аеро Схаке ће постати опциони и њиме можете управљати преко апликације Подешавања, као што је приказано на горњем снимку екрана.

Остала побољшања и датум издавања

Поред ових нових мултитаскинг могућности, верује се да Мицрософт ради на а нови плутајући мени Старт и заобљени углови за траку задатака и контекстни мени .

Према извештајима, Виндовс 10 Сун Валлеи ће бити лансиран за кориснике у другој половини 2021. (октобар – новембар) као бесплатна надоградња. Пре ажурирања Сун Валлеи-а, добићемо ажурирање за пролеће 2021. 21Х1 са побољшањима квалитета и скупом функција.

Популар Постс