Виндовс 10 добија модеран алат за управљање партицијама диска

 Виндовс 10 управљање дисковима

Ако желите да избришете стару и креирате нову партицију или проширите простор на одређеном диску, морате се ослонити на Виндовс 10 алатку за управљање дисковима. Најједноставнији начин за управљање партицијама диска у оперативном систему Виндовс 10 је помоћу уграђеног управљања дисковима оперативног система, који је последњи пут ажуриран у оперативном систему Виндовс 7.

Уграђени алат за управљање дисковима је и даље савршено способан да креира нове партиције за вас, али неке апликације независних произвођача имају проширене скупове функција и Мицрософт-ово решење заостаје. Са апликацијама трећих страна, можете лако да проширите складиште партиције, креирате нову партицију или избришете постојеће партиције.

Ово би се ускоро могло променити пошто је Мицрософт почео да ради на модерном алату за управљање дисковима.Открили смо референце на „Модерн_Диск_Манагемент_Линк“ у Виндовс 10 Буилд 19577+, што сугерише да Мицрософт ради на новом и модерном начину управљања партицијама диска у оперативном систему Виндовс 10.

Могуће је да ћемо видети везу унутар апликације Подешавања за покретање модерног алата за управљање дисковима. Међутим, још није јасно да ли Мицрософт има планове да директно интегрише ажурирани менаџер партиција у апликацију Подешавања.

Мицрософт је успорио напоре да замени старе алате за конфигурацију у оперативном систему Виндовс 10 новим алатима за конфигурацију. Још 2008. године, Мицрософт је започео транзицију када је развијао Виндовс 8 и још увек није завршио у Виндовс 10.

У овом тренутку, неке функције су доступне само у подешавањима, а неке су доступне само на контролној табли, док се другим функцијама може приступити и из подешавања и из контролне табле.

Слично, Виндовс 10 нуди нови кориснички интерфејс за упаривање Блуетоотх уређаја, али и даље морате да користите застарели алат за примање и пренос датотека преко Блуетоотх-а.

Не знамо када Мицрософт планира да заврши прелазак са контролне табле на подешавања, али чини се да налази сугеришу да је нови алат за управљање дисковима у раду.

Популар Постс