Виндовс 10 добија Блуетоотх А2ДП функцију: Ево како да је користите

Почевши од ажурирања за Виндовс 10 маја 2020., поново је доступна могућност стримовања музике са телефона на звучнике рачунара. Ако сте већ надоградили на Виндовс 10 верзију 2004, сада можете да стримујете музику са свог Андроид-а, иПхоне-а и телефона са функцијама на рачунар преко Блуетоотх-а.

Другим речима, можете да упарите свој мобилни уређај са рачунаром бежично преко Блуетоотх-а, а затим да стримујете музику. Нема ограничења и такође можете да стримујете аудио који се репродукује у Цхроме-у, ИоуТубе-у или уграђеном музичком плејеру на аудио тачки вашег десктопа или лаптопа, као што су звучници и жичане слушалице.

Ова функција користи Блуетоотх А2ДП Синк, који је раније био присутан на Виндовс 7 на контролној табли и апликацијама трећих страна. Као Интел потврђено , Блуетоотх А2ДП синкронизација је заостала када је Виндовс 8 пуштен главним корисницима.Ажурирање за новембар 2019. (верзија 1909) или старије верзије такође су ограничене на изворну улогу А2ДП, која функционише само обрнуто. Улога „сливника“, која омогућава стримовање музике са мобилног уређаја на звучник рачунара, није доступна.

 Блуетоотх повезан уређај

Прошлог месеца, Мицрософт написан документ који је потврдио да Виндовс 10 верзија 2004 поново уводи подршку за удаљене изворе звука и можете да конфигуришете свој рачунар да се понаша као Блуетоотх звучник.

Међутим, Мицрософт каже да ће вам требати апликација за управљање Блуетоотх А2ДП функцијом синкронизације и ова функција тренутно није доступна преко системских поставки.

Програмер Марк Смирнов нам је рекао да је направио Блуетоотх А2ДП синк апликацију лаку за коришћење и која вам омогућава да слушате музику са телефона на звучницима рачунара или жичаним слушалицама.

Како да стримујете музику са телефона на звучнике рачунара

Да бисте стримовали музику са свог мобилног уређаја на звучнике Виндовс 10 рачунара, следите ове кораке:

 1. Надоградите на Ажурирање из маја 2020. (верзија 2004.) .
 2. Омогућите Блуетоотх на рачунару и телефону.
 3. Отворите Виндовс 10 Подешавања > Уређаји > Блуетоотх и други уређаји.
   Блуетоотх и други уређаји
 4. Кликните на „Додај Блуетоотх или други уређај“ и изаберите „Блуетоотх“.
   Додајте Блуетоотх уређај
 5. Изаберите телефон и пратите додатна упутства и упарите уређај.
 6. Изаберите Готово и ваш телефон ће се појавити на страници Блуетоотх и други уређаји.
   Блуетоотх упарени уређаји
 7. Преузмите и инсталирајте „Блуетоотх Аудио Рецеивер“ са Мицрософт продавница .
   Апликација Блуетоотх аудио пријемник
 8. У апликацији Блуетоотх Аудио Рецеивер изаберите свој уређај.
   Блуетоотх аудио пријемник
 9. Кликните на „Отвори везу“ и сада можете да стримујете музику са телефона на звучнике рачунара.

Ако желите да прекинете сесију, кликните на дугме „Затвори везу“ унутар апликације.

Апликација вам омогућава само да стримујете медијски садржај са телефона на звучнике рачунара и не можете да је користите за упућивање или примање позива.

Ако желите да управљате позивима преко Блуетоотх-а, можете испробати Мицрософт-ову апликацију Ваш телефон или Делл Мобиле Цоннецт.

Популар Постс