Виндовс 10 добија алатку за претрагу налик мацОС-у са ПоверТоис-ом

Мицрософт ради на алатки за претрагу налик мацОС Спотлигхт-у за Виндовс 10. Алат је дизајниран да замени постојеће Вин + Р искуство и укључује опције за брзо претраживање апликација и датотека широм Виндовс-а.

Данас је Мицрософт објавио нову верзију ПоверТоис-а и долази са новим алатом за претрагу за Виндовс 10 под називом „Рун Лаунцхер“ и ремаппером тастатуре. Нова алатка за претрагу оперативног система Виндовс 10 вам омогућава да претражујете апликације и фасцикле по имену, за разлику од стандардног дијалога Покрени где треба да унесете тачно име датотеке.

За разлику од Виндовс Сеарцх-а, ПоверТоис-ов алат сличан Спотлигхт-у је класичан покретач претраживања заснован на тастатури и много личи на модерну замену за Вин+Р.Требало би да набавите ПоверТоис Рун ако вам се не свиђа стандардна претрага у менију Старт Виндовс 10. Са овом новом алатком, у основи тражите апликације и датотеке у локалном складишту.

 ПоверТоис Рун

Софтверски гигант је радио на овом новом алату за претрагу од јануара и тренутна верзија подржава следеће функције.

  • Основна претрага Виндовс апликација и датотека.
  • Пронађите локацију фасцикле датотеке или апликације.
  • Покрени као администратор.

Мицрософт каже да планира да ово искуство Виндовс 10 Сеарцх учини моћнијим покретачем будућим ажурирањима.

 Алат за претрагу за Виндовс 10

На пример, ПоверТоис Рун ће добити подршку за додатке као што су калкулатори и претраживачи (Бинг) касније ове године.

Поред тога, Мицрософт уводи ремапер тастера на тастатури под називом Менаџер пречица на тастатури. Мицрософт каже да ће вам алатка омогућити да преименујете појединачне тастере, па чак и пречице на тастатури.

 ПоверТоис Кеибоард Манагер

Чини се да је ПоверТоис Менаџер пречица на тастатури моћнији и лакши за употребу од апликација трећих страна.

Ако сте заинтересовани, можете преузети и инсталирати ПоверТоис верзију 0.18 од Мицрософт-а Гитхуб . Након преузимања, покрените инсталатер и тада можете приступити алату са системске палете оперативног система Виндовс 10.

Да бисте користили нову алатку за претрагу, потребно је да притиснете и држите Алт + Спаце. Ако желите да поново мапирате пречице на тастатури, покрените ПоверТоис са системске палете и кликните на Кеибоард Маппер где треба да пратите упутства на екрану.

Популар Постс