Виндовс 10 Дефендер означава ЦЦлеанер алат као нежељену апликацију

ЦЦлеанер, један од изузетно популарних бесплатних пакета за оптимизацију рачунара за Виндовс, сада се открива као потенцијално нежељена апликација (ПУА) на Виндовс 10 након недавног ажурирања платформе Виндовс Дефендер.

ЦЦлеанер вам у основи омогућава да оптимизујете свој систем користећи његове провере скенирања за колачиће, кеширане датотеке, преузете датотеке у свим главним претраживачима, а такође укључује свеобухватан чистач регистра.

Изненађујућим потезом, покренут је Виндовс Дефендер Антивирус означавање Услужни програм ЦЦлеанер као потенцијално нежељена апликација.Заштита од потенцијално нежељених апликација (ПУА) је функција која омогућава Виндовс Дефендер Антивирусу да открије и блокира нежељене апликације.

 ПУА упозорење

Према извештајима корисника, Виндовс Дефендер означава ЦЦлеанер као потенцијално нежељени програм са ниским нивоом упозорења, али ЦЦлеанер није детектован као претња систему и корисници и даље могу ручно дозволити да апликација ради на својим системима.

У подршци документацију , Мицрософт је приметио да ПУА-ови нису категорисани као вируси, малвер или друге врсте претњи, али као што су апликације могу негативно да утичу на перформансе крајње тачке или употребу и понуду за инсталирање других апликација које се квалификују као ПУА.

Виндовс Дефендер такође означава апликације са „лошом репутацијом“ као потенцијално нежељени програм због одређених врста непожељног понашања.

Мицрософт каже да ЦЦлеанер инсталатер укључује одређени софтвер, као што су Гоогле Тоолбар и Аваст. Пакети софтвера, посебно производа других провајдера који негативно утичу на корисничко искуство спадају у категорију ПУА или ПУП.

ЦЦлеанер инсталатер је пронађен у пакету са следећим апликацијама:

  • Гоогле Цхроме
  • Гоогле Тоолбар
  • Аваст бесплатни антивирусни програм
  • АВГ антивирус бесплатан

Чини се да Виндовс Дефендер детектује само бесплатну верзију ЦЦлеанер-а као ПУА и Виндовс 10 ће блокирати ЦЦлеанер све док сам инсталатер не дође са таквим софтвером који је подразумевано у пакету.

ЦЦлеанер је у контакту са Мицрософтом

Аваст нам је рекао да су у разговорима са Мицрософтом како би решили овај проблем што је пре могуће.

Открили смо да је Виндовс Дефендер недавно класификовао бесплатну верзију ЦЦлеанер-а и неке друге наше алате и алате партнера као потенцијално нежељени софтвер. Наши производи и производи наших партнера су оригинални и зато смо у разговорима са Мицрософтом да решимо овај проблем што је пре могуће, рекао нам је портпарол Аваст-а.

Ако је Виндовс Дефендер блокирао ЦЦлеанер на вашем систему и знате да му се може веровати, можете дозволити апликацију под Виндовс безбедност > Заштита од вируса и претњи > Историја претњи.

Популар Постс