Виндовс 10 да понуди Паинт и ВордПад као опционе функције

Представиће се Виндовс 10 20Х1, такође познат као верзија 2004 више нових функција и побољшања испод хаубе на оперативни систем. Виндовс 10 верзија 2004 такође укључује нову страницу са подешавањима опционалних функција и две важне алатке — Паинт и ВордПад су сада опциони.

У оперативном систему Виндовс 10 20Х1, Мицрософт нуди и Паинт и ВордПад као опционе функције. Проверили смо ово у Буилд 19041, што је гласине кандидата РТМ-а .

Многе опционе функције оперативног система Виндовс 10 су подразумевано омогућене и могу се онемогућити преко апликације Подешавања у оперативном систему Виндовс 10. Можете да отворите страницу Опционе функције преко апликације Подешавања и она вам омогућава да управљате одређеним пословним апликацијама или функцијама као што су ОпенССХ сервер или ВМИ СНМП провајдер.Са Виндовс 10, Мицрософт је почео да претвара неке основне Виндовс апликације у опционе функције. Након Виндовс Медиа Плаиер-а, Мицрософт је додао и Паинт и ВордПад на листу опционалних функција, али су оба алата и даље подразумевано омогућена, за разлику од Медиа Плаиер-а.

 Боја опциона

Ова промена не уклања Паинт или ВордПад из Виндовс 10, али сада можете да онемогућите обе апликације и уклоните трагове ових апликација из менија Старт и других локација.

Величина Мицрософт Паинт-а је 6,68 МБ, а ВордПад заузима 6,25 МБ ваше интерне меморије.

 Боја је уклоњена

Као што можете видети на горњој слици екрана, потребно је поновно покретање система да бисте деинсталирали Паинт и ВордПад. Након поновног покретања, обе апликације нестају из претраге менија Старт и Виндовс Рун.

У претходним верзијама оперативног система Виндовс не можете да онемогућите или деинсталирате Паинт и ВордПад.

 Грешка у боји

Мицрософт-ова одлука да ове апликације учини опционим не значи да ће алати бити уклоњени у будућем ажурирању за Виндовс.

Технолошки гигант је раније размишљао о увођењу Паинт-а у Мицрософт Сторе, али је компанија одлучила да га не уклања из ОС-а. Што се тиче ВордПада, Мицрософт тек треба да објави своје будуће планове за апликацију за обраду текста.

Ажурирање Виндовс 10 20Х1 је већ завршено и очекује се да ће га Мицрософт испоручити главним корисницима у априлу или мају. Након увођења 20Х1, Мицрософт ће почети да ради у 20Х2 за лансирање у октобру/новембру.

Популар Постс