Виндовс 10 да бисте добили нове функције Едге и нови начин ресетовања апликација

 Ажурирање за Виндовс 10 20Х1

Мицрософт је потврдио да раде на најмање две нове функције за више задатака фокусиране на Цхромиум Едге. Поред тога, Мицрософт каже да ће коначно омогућити корисницима да ресетују и поправе покварене УВП апликације користећи нову ПоверСхелл команду Ресет-АппкПацкаге.

Приступите картицама за ваше закачене сајтове преко траке задатака

Почевши од Буилд 20175, Мицрософт каже да можете да кликнете на закачену веб локацију на траци задатака да бисте приступили окну за преглед који ће сада приказати сличицу отворених картица за ту одређену локацију.

Ово би могла бити корисна функција када закачите Оффице веб апликације на траку задатака и моћи ћете да приступите отвореним картицама за Оффице у свим својим прозорима Едге. Закачене локације на траци задатака

У овом тренутку, ова функција иде на избор тестера у Дев Цханнел програма Виндовс Инсидер.

Алт-Таб

Алт-Таб се ажурира подршком за картице Мицрософт Едге. Када користите пречицу на тастатури Алт-Таб, уграђени мењач апликација у Виндовс 10 ће приказати картице прегледача поред апликација, омогућавајући вам да се неприметно пребацујете између апликација и картица.

Ресетујте УВП апликације помоћу ПоверСхелл-а

У Виндовс 10 Анниверсари Упдате, Мицрософт је додао функцију у апликацију Подешавања која вам омогућава да ресетујете податке апликације без деинсталирања и поновног инсталирања апликације. Ова функција је корисна када морате да опоравите апликацију која се руши при покретању.

Почевши од следећег ажурирања функција оперативног система Виндовс 10, Мицрософт ће вам коначно дозволити да користите ПоверСхелл за ресетовање апликација преузетих из Мицрософт продавнице. Да бисте ресетовали податке апликације, потребно је да унесете следећу команду у прозор ПоверСхелл:

  • Гет-АппкПацкаге *име-апликације* | Ресет-АппкПацкаге

На пример, када морате да ресетујете апликацију Камера, можете користити следећу команду:

  • Гет-АппкПацкаге *цамера* | Ресет-АппкПацкаге

Ова нова ПоверСхелл функција ће такође омогућити програмерима да креирају сопствени алат који ће користити ПоверСхелл команду за групно ресетовање ваших апликација из продавнице.

Популар Постс