Виндовс 10 цурење указује на нови кориснички интерфејс Акционог центра и заобљене углове

  Надоградња Виндовс 10 Ацтион Центер

Најновија рунда цурења открива више о ажурирању Виндовс 10Кс Сун Валлеи и његовом новом редизајн Акционог центра (центра за обавештења), као и нове слике предстојећег дијалошког оквира апликације са заобљеним угловима.

Као што је недавно потврђено у извештају објављеном раније овог месеца, Развој Виндовс 10Кс је паузиран . Уз то, очекује се да ће ажурирање Сун Валлеиа донети велики редизајн корисничког интерфејса са више функција из отказаног оперативног система.

Чини се да је Мицрософт већ почео да тестира неке Виндовс 10Кс УИ функције за Ацтион Центер у верзијама за преглед. Слике из верзије за преглед показују да ће целокупни интерфејс Ацтион Центер-а који се испоручује са ажурирањем за Виндовс 10 Сун Валлеи бити прилично познат, иако са неким значајним побољшањима корисничког интерфејса из отказаног Виндовс 10Кс.  Акциони центар

Акциони центар са функцијама корисничког интерфејса налик на Виндовс 10Кс

Горњи снимак екрана, који није макета, приказује рану верзију новог Акционог центра са мањим побољшањима корисничког интерфејса из Виндовс 10Кс.

Ово је наш први поглед на стварни код у верзијама за преглед. Тренутно није доступан за тестере, али је тренутно скривен иза експерименталних заставица и свако ко је упознат са вештинама отклањања грешака у Висуал Студио-у требало би да може да га омогући подешавањем заставица за ВиндовсСхеллЕкпериенцеХост.еке.

У тренутним верзијама за преглед, чини се да је нови Акциони центар у раној фази развоја. Међутим, постоји неколико значајних промена. На пример, постоји нови Гриппер (икона слајда изнад брзих радњи) и први пут је представљен са Виндовс 10Кс.

Исто тако, корисници сада могу да превлаче са ивице екрана да би отворили брза подешавања Акционог центра, као што је приказано на ГИФ-у испод. Ово је такође било ексклузивно за Виндовс 10Кс.

  Нови акциони центар

Из овога можемо само да потврдимо да ће ажурирање Сун Валлеи-а — које ће бити објављено у наредним месецима — користити функције корисничког интерфејса из оперативног система Виндовс 10Кс за основне компоненте.

Плутајући менији ће такође постати основна функција освеженог корисничког интерфејса и могла би се проширити на Акциони центар. већ смо објавио снимке екрана траке задатака користећи плутајући дизајн за његову листу за скок (мени десним кликом).

  Листа за прескакање са заобљеним угловима

Више заобљених углова

Отприлике две недеље пре своје конференције за програмере Буилд 2021, Мицрософт је случајно поделио снимак екрана надолазеће функције за програмере. У посту на блогу за програмере, Мицрософт је случајно објавио снимак екрана дијалога Виндовс апликација са заобљеним угловима.

Објава на блогу је одмах уклоњена са веб странице компаније, али смо успели да ухватимо снимак екрана.

  Прозори заобљени углови

Слика љубазношћу: Мицрософт

Горњи снимак екрана, који је из Мицрософтовог уређеног поста на блогу, приказује оквир за дијалог апликације са заобљеним. Овај нови дизајн заобљених углова примениће се на потврде, упозорење и друге дијалошке оквире у апликацијама за радну површину.

То је једно од побољшања корисничког интерфејса наговештено урезивањем кода на Гитхуб-у.

Званичници Мајкрософта су то већ предложили они су узбуђени због предстојећих функција за Виндовс . Вероватно ћемо чути више о следећој генерацији Виндовс-а током или након Буилд 2021 конференције за програмере.

Популар Постс