Виндовс 10: Цхроме за нова побољшања антивирусног и тамног режима

 Виндовс 10 антивирус

Веб прегледачи засновани на Цхромиум-у – Мицрософт Едге и Гоогле Цхроме – сада могу несметано да раде на Виндовс 10 када су антивирусни алати активирани, захваљујући новом ажурирању Цхромиум-а.

Према Гоогле инжењеру Бруцеу Давсону, одређене функције прегледача можда неће радити исправно када је ваш Виндовс 10 антивирусни софтвер или скенер конфигурисан да накратко закључа нове датотеке.

Овај проблем је уочљивији када је ваш претраживач инсталиран на системској диск јединици и ако је антивирусни програм конфигурисан да скенира нове датотеке креиране од стране програма треће стране, као што је Цхроме.Као резултат тога, Виндовс антивирусни програми могу довести до проблема при чувању Цхроме обележивача и других датотека. Да би решили овај проблем, прегледачи засновани на Цхромиум-у ће сада покушати неколико пута да поново покушају корак замена РеплацеФиле, што омогућава прегледачу да направи резервну копију оригиналне датотеке.

Ово се ради само на Виндовс-у јер се надамо да ће то бити једино место где се то дешава, објаснио Брус Досон, Гоогле инжењер.

Имамо извештај о томе да корак преименовања није поуздан са неким софтвером за праћење и чини се да би поновни покушај у петљи могао бити вредан труда, приметио је Гоогле.

Од 30. децембра, урезивање кода је спојено са Цхромиум-ом и требало би да буде укључено у следеће ажурирање за прегледач.

Нова побољшања тамног режима

У новом скупу урезивања кода, Мицрософт је то потврдио додаће недостајућу функцију тамног режима на више страница у Гоогле Цхромиум-у , укључујући видео и аудио искачуће меније.

Гоогле такође ажурира траке за померање како би пратили светлу/тамну тему система. У новој обавези, Гоогле је потврдио да ће предстојеће ажурирање Цхроме-а увести подршку за тамни режим за више страница претраживача, позадину менија, боју текста и боје дугмади.

Популар Постс