Виндовс 10 ће вероватно добити нови Старт мени без живих плочица

 Виндовс 10 Старт мени

Дани славе живих плочица, који су први пут представљени са Виндовс Пхоне 7 у метро стилу, су завршени.

Подразумевано, мени Старт садржи око двадесетак живих плочица које континуирано повлаче информације у реалном времену, али многе од тих живих плочица не приказују ништа корисно. Док су живе плочице одличне на паметним телефонима и таблетима, већина корисника десктопа радије иде директно на кориснички интерфејс за десктоп рачунаре старог стила.

Након пропадања Виндовс Мобиле-а, Мицрософт је потпуно престао да ажурира искуство уживо плочица на Виндовс 10. Иако живе плочице подржавају апликације трећих страна као што су Твиттер, Фацебоок и Инстаграм, ниједна од тих плочица уживо не приказује ништа корисно.Плочица уживо је на подршци за живот и Мицрософт није ажурирао функцију у Виндовс 10 већ дуже време.

Ако се верује да су гласине тачне, мени Старт оперативног система Виндовс 10 би у будућности могао да добије кластер инертних икона које представљају апликације и игре. Редизајнирани мени Старт био би сличан Старт менију оперативног система Виндовс 10Кс, али ће кориснички интерфејс бити прилагођен десктопу.

Људи упознати са развојем рекли су нам да Мицрософт планира да замени живе плочице иконама у будућем ажурирању након издавања Виндовс 10 20Х2.

Прошле године, Процурила верзија оперативног система Виндовс 10 понудио занимљив траг у плановима компаније за Старт мени оперативног система. Процурела верзија за преглед није користила приступ менија Ливе Тилес који се тренутно налази у оперативном систему Виндовс 10, а који се често ажурира да би приказао информације као што су временске прилике и догађаји из календара.

Очекујемо да ће живе плочице оперативног система Виндовс 10 нестати у неком тренутку 2020/2021, вероватно са ажурирањем за Виндовс 10 за 2021, пошто се каже да је 20Х2 мање издање и наговештаји би могли да нестану у верзијама за преглед касније ове године.

Вреди напоменути да је Мицрософт већ почео да ажурира своје Виндовс 10 апликације шареним иконама уочи новог ажурирања менија Старт.

Планови су подложни променама, али не бисмо били изненађени ако Ливе Тилес на крају нестану јер већина корисника не користи Ливе Тилес у свом Старт менију.

Популар Постс