Виндовс 10 ће вам ускоро можда рећи које апликације користе вашу камеру

 Виндовс 10 трака задатака

Мицрософт тестира нову функцију која ће вас обавестити када је ваша камера у употреби када пређете мишем преко иконе. Компанија из Редмонда тестира ову функцију у интерним верзијама оперативног система Виндовс 10Кс и вероватно ће бити додата нормалном оперативном систему Виндовс 10 у блиској будућности.

Ако више апликација користи вашу камеру, трака задатака ће вам рећи колико. На пример, ако Мицрософт Теамс активно користи вашу камеру, видећете њено име када пређете мишем преко иконе камере на траци задатака. То је корисно побољшање приватности, посебно ако сте забринути да вас апликације посматрају.

Вреди напоменути да је слична икона додата у област траке задатака да би вас обавестила када је ваш микрофон у употреби, а следеће ажурирање ће вам омогућити да видите која апликација користи камеру (ако је доступна). Икона камере

Мицрософт такође ради на другим побољшањима за Виндовс 10. На пример, технолошки гигант тестира нове функције за Регистри Едитор . Ово укључује нову пречицу на тастатури која ће вам омогућити да избришете речи, тако да можете брзо да прилагодите уносе у Регистру.

Исто тако, верзије за преглед Виндовс 10 такође укључују побољшања за стари алат „Управљач уређајима“. У једној од тестних верзија, Мицрософт је додао нову опцију „ВиевДриверс“ која ће вам омогућити да филтрирате листу драјвера користећи .инф формат датотеке. Сортирање .инф датотека ће вам омогућити да брзо идентификујете информације о драјверима за звук, екран итд.

Тренутно је нејасно када ће икона дозволе за камеру бити додата на траку задатака или системску палету.

Међутим, очекује се да ће ова побољшања бити испоручена на јесен 2021. са ажурирањем за Виндовс 10 „Сун Валлеи“, такође познатом као верзија 21Х2.

Популар Постс