Виндовс 10 ће вам помоћи да ослободите простор са препорукама

 Виндовс 10 подешавања складиштења

Хард драјвери долазе са опцијама за терабајт, али није потребно много времена док их не напунимо тоном игара, апликација, датотека, докумената, видео записа, слика и другог садржаја. Ако вам понестане простора за складиштење, почећете да примећујете споре перформансе, као и проблеме са инсталирањем нових ажурирања за Виндовс 10.

Виндовс 10 укључује „Стораге Сенсе“ који вам помаже да очистите непотребне и привремене датотеке, као и кеш Виндовс Упдате. Са Стораге Сенсе-ом можете лако да ослободите простор и Мицрософт планира да побољша Стораге Сенсе у следећем издању оперативног система Виндовс 10.

Са ажурирањем за Виндовс 10 20Х2, Мицрософт додаје препоруке за чишћење корисника у поставкама складишта. Са овом новом функцијом и ажурираним корисничким интерфејсом, Мицрософт каже да вам може помоћи да пронађете велике датотеке, тако да можете брзо да ослободите простор за чување важнијих датотека.Мицрософт упозорава да Виндовс 10 не може да ли желите да избришете личне датотеке или не. Ова функција није заснована на вештачкој интелигенцији и једноставно окупља сав садржај на једној страници у одељку „препоруке“.

 Виндовс 10 подешавања складиштења

Помоћу функције препорука за чишћење можете да избришете личне датотеке, деинсталирате некоришћене апликације, уклоните локалне копије датотека синхронизованих са облаком, а можете и да сазнате „недавне датотеке“.

У ажурирању 20Х2, Виндовс ће сакупити све велике датотеке на једној страници и омогућити вам да их уклоните са неколико кликова.

Ако ослободите простор, уклоните датотеке које су већ ускладиштене у облаку или деинсталирате некоришћене апликације, можете побољшати перформансе оперативног система Виндовс и смањити шансе за проблеме док инсталирате ажурирања.

Мицрософт тренутно тестира ажурирана подешавања складиштења у оперативном систему Виндовс 10 20Х2, што је јесење ажурирање 2020. Издање 20Х2 носи кодни назив Манганесе и то ће бити врло мало издање који ће изгледати и деловати као кумулативно/месечно ажурирање када буде објављено у октобру/новембру.

Популар Постс