Виндовс 10 ће вам омогућити да тренутно убијете програме да бисте ослободили ресурсе

 Виндовс 10 убија процесе апликација

Виндовс 10 би могао добити нови начин за прекид процеса апликације без отварања Таск Манагер-а. Идеја је поједностављена верзија Таск Манагер-а која ће омогућити корисницима да убију процесе апликација или програме који заузимају превише меморије.

Виндовс 10 тренутно вам омогућава да кликнете десним тастером миша на иконе на траци задатака и изаберете опцију „Затвори прозор“ приказану на дну менија да бисте затворили апликацију, али то не убија процес апликације у потпуности.

Ако желите да прекинете апликацију и њене позадинске процесе, и даље морате да отворите Виндовс 10 Таск Манагер или Виџети Ресурси Ксбок Гаме Бар-а где морате лоцирати процес и тамо га прекинути.Тим ПоверТоис у Мицрософт-у сада разматра нову функцију под називом Куицк Терминате апп која ће омогућити корисницима да заврше процес програма помоћу прозора „Терминате“ или пречице на тастатури.

Другим речима, ускоро можете да приступите посебном менију или користите пречицу на тастатури да изаберете опцију „укини“ да бисте убили програм (ако не ради – баш као што већ можете да урадите са Таск Манагер-ом). Ова функција, ако се имплементира, ће одмах прекинути процес без чекања на додатну интеракцију корисника.

Биће сличан Таск Манагер-у или алатима отвореног кода у смислу основне функционалности, али би био лако доступан. Осим тога, не морате да пролазите кроз дугу листу покренутих процеса да бисте убили одређену апликацију.

Према план , Предстојећа апликација Куицк Терминате за Виндовс 10 биће укључена у ажурирање које ће бити испоручено негде следеће године.

Због ограничених ресурса, Мицрософт се тренутно фокусира на исправке грешака и побољшања перформанси за ПоверТоис. Напредне функције попут апликације Куицк Терминате и Проналазач курсора сличан мацОС-у биће објављен следеће године.

Такође је вредно напоменути да се каже да је Мицрософт ради на другој функцији која се зове Апп Манагер то ће дати рашчлањеност покренутих процеса на вашем рачунару и омогућити вам да присилите апликацију да се затвори.

Популар Постс