Виндовс 10 ће вам омогућити да лако креирате или преименујете датотеке само са екстензијама

 Виндовс 10 октобар 2018 ажурирање радне површине

У верзијама за преглед Виндовс 10 19Х1 и 20Х1, Мицрософт је додао нову функцију у Филе Екплорер која омогућава корисницима да креирају и преименују датотеке само са екстензијама. Успели смо да репродукујемо промене на Виндовс 10 19Х1 и 20Х1 машинама.

Виндовс 10 верзија 1903/20Х1 мења начин на који Филе Екплорер управља преименовањем екстензија датотека и корисна је функција ако прикажете екстензију датотеке. Екстензија датотеке (као што су .ткт, .пнг, .јпг) је она која идентификује тип датотеке и има много корисника који више воле да прикажу екстензије датотека.

Да бисте приказали екстензије датотека у оперативном систему Виндовс 10, можете да потражите опције Филе Екплорер-а у Цортани и поништите избор опције „Сакриј екстензије за познате типове датотека“ на картици приказа, као што је приказано на слици испод. Екстензије за Филе Екплорер

У ажурирању оперативног система Виндовс 10 октобар 2018 или старијем, ако креирате или преименујете датотеку у текст који почиње тачком и екстензија датотеке није наведена, систем приказује поруку о грешци у којој се наводи да „Морате унети име датотеке“.

Вреди напоменути да је постојало више начина за креирање или преименовање датотека да би се укључио префикс тачке у ранијим верзијама оперативног система Виндовс 10. На пример, корисници такође могу да додају тачку иза имена датотеке да би прескочили грешку.

 Грешка екстензије датотеке

У ажурирању оперативног система Виндовс 10 Април 2019 и новијим, процес је постао мало лакши. Филе Екплорер ће вам сада омогућити да преименујете датотеку да буде нешто попут „.тест“ директно са радне површине или фасцикле. Раније би се појавила грешка у којој се наводи да сте морали да наведете име.

 Екстензија датотеке у 19Х1

То је мала промена, али би требало да помогне веб програмерима, па чак и нормалним корисницима ако желе да креирају датотеку која почиње тачком.

Популар Постс