Виндовс 10 ће вам коначно омогућити да отварате апликације као картице прегледача

 Виндовс 10 сетови

Слика љубазношћу: Мицрософт

Још 2018. године, Мицрософт је најавио нову функцију Виндовс 10 под називом „Сетови“ како би замаглили границу између десктоп апликација и веб страница. Скупови су у суштини картице за Филе Екплорер, Оффице и сваку другу апликацију у оперативном систему Виндовс 10, тако да можете брзо да отворите више апликација у истом прозору.

Идеја иза Сета била је невероватно једноставна - организовање вашег рада. Са сетовима, Виндовс 10 би могао да пружи корисницима могућност да организују своје апликације, документе, сесију прегледања веба и задатке у један прозор са картицама.У било којој верзији оперативног система Виндовс можете да отворите само једну апликацију унутар прозора (контејнер), али је Сетс подешен да додаје картице у такве контејнере прозора.

Скупови би омогућили корисницима да групишу апликације, веб локације и друге информације на картицама. На пример, сетови би омогућили корисницима да отворе више картица Филе Екплорер-а у истом прозору, тако да можете брзо да пронађете и упоредите датотеку. Такође можете додати Нотепад на картицу Филе Екплорер и записати информације.

 Картице Филе Екплорер

Функција Виндовс 10 Сетс требало је да дебитује 2018. године, али је Мицрософт наводно престао да развија ову функцију јер је тестери генерално нису добро разумели.

Ако сте мислили да се картице сада могу наћи само у прегледачима, Виндовс терминалу и апликацијама трећих страна, размислите поново. У Виндовс 10 в19577 СДК-у се враћају референце на картице и изгледа да Мицрософт још увек ради на сетовима или на сличној функцији за неке апликације у Виндовс-у где би то имало више смисла.

СДК укључује референце на ВиндовТаб, ВиндовТабИцон, ВиндовТабМанагер и ВиндовТабГроуп, што сугерише да је интерфејс заснован на картицама Виндовс 10 још увек ствар и да би ускоро могао да се појави у верзијама за преглед.

Када је Мицрософт први пут представио сетове, руководиоци су рекли да ће ова функција подржавати и УВП и Вин32 апликације. Ова функција такође подржава континуитет, што значи да ће вам Мицрософт омогућити да вратите групе картица које сте претходно отворили.

 Сетови

Амбициозни интерфејс Виндовс 10 картица такође је требало да синхронизује и враћа ваше групе апликација на десктоп уређајима. У 2018. години, Мицрософт је рекао да ће користити интеграцију Мицрософтовог алата Тимелинес за сетове, тако да корисници могу да врате групе апликација на бројним платформама.

Виндовс инсајдери су имали приступ сетовима 2018. године, тако да је вероватно да ће та функција прво стићи за инсајдере ако икада поново буде финализована.

Популар Постс