Виндовс 10 ће ускоро можда подржавати виртуелне машине без Хипер-В

 Старт мени у оперативном систему Виндовс 10

Мицрософт је почео да ради на следећем великом ажурирању за Виндовс 10 интерног кодног назива 19Х1. Очекује се да ће Виндовс 10 19Х1 стићи у пролеће 2019. године, а компанија ради на новој функцији која још није објављена јер је још у развоју.

Мицрософт наводно планира да дода подршку за виртуелне машине без Хипер-В. За оне који не знају, можете покренути било који оперативни систем укључујући верзије за преглед Виндовс 10, Линук, Убунту, мацОС, па чак и Андроид на виртуелним машинама. Пројекти као што су Андроид-к86 пружа приступ комплетном Андроид систему у виртуелној машини.

У овом тренутку, Хипер-В ради само на Виндовс 10 Про, али сада постоји шанса да би Мицрософт могао да омогући подршку за виртуелне машине у оперативном систему Виндовс 10 без потребе за Хипер-В. То значи да ћете моћи да креирате виртуелну машину у било којој верзији оперативног система Виндовс 10. Функција виртуелне машине

Програмер је открио да корисници могу да се обрате да би омогућили или онемогућили функције у оперативном систему са Виндовс 10 19Х1 (који се такође назива Редстоне 6). Ова опција је постала доступна за Скип Ахеад инсајдере који инсталирају најновије верзије оперативног система Виндовс 10 19Х1, али још увек не може да се покрене, јер је још увек у развоју.

Популар Постс