Виндовс 10 ће добити три нове функције за напредне кориснике

 Функције напредног корисника Виндовс 10

Мицрософт ради на ажурирању за ПоверТоис које ће увести низ нових функција и додатно проширити опције прилагођавања на Виндовс 10.

За оне који нису свесни, ПоверТоис је алатка отвореног кода коју је креирао Мицрософт за ваше свакодневне задатке, као што су прилагођавање постојећих пречица на тастатури, масовно преименовање датотека, оптимизација слике и још много тога.

ПоверТоис функције су развили и Мицрософт и развојна заједница. Једна од надолазећих функција укључује могућност брзог истраживања Виндовс регистра.Као што можда знате, уређивање Регистра је често најлакши начин за подешавање поставки, апликација, па чак и интерфејса Виндовс 10. У исто време, истраживање подешавања преко уређивача регистра може бити тежак задатак, посебно ако никада раније нисте директно уређивали регистар.

 Уређивање регистра

Да би олакшао ствари напредним корисницима, Мицрософт разматра нову функцију за ПоверТоис која ће вам омогућити да тренутно пронађете кључеве регистра оперативног система Виндовс 10.

Помоћу овог алата можете пронаћи све главне кључеве, приказати све вредности из кључа регистратора и још много тога.

Додатак за Виндовс услуге за ПоверТоис

Захваљујући доприносу програмера Давиде Гиацометти, ускоро ћете моћи да користите ПоверТоис за брзо претраживање, покретање, заустављање и поновно покретање Виндовс услуга. За оне који не знају, Виндовс Сервице је програм који вам омогућава да управљате извршним апликацијама/услугама које дуго раде, као што су Виндовс Упдате и Мицрософт Сторе.

 Виндовс услуге

Ове услуге се аутоматски покрећу када се Виндовс покрене и ПоверТоис ће вам ускоро омогућити да брзо паузирате и наставите услуге без отварања апликације Виндовс Сервицес.

Нови начин извршавања команди ОС-а

Са следећим ажурирањем за ПоверТоис, Мицрософт планира да уведе могућност извршавања системских команди – искључивање, спавање, мењање корисничког налога и хибернација директно преко Виндовс претраге.

 Виндовс команде

Мицрософт тренутно планира да дода подршку за следеће команде:

  • Спавање – пребаците рачунар у стање спавања
  • Хибернација – пребаците рачунар у стање спавања
  • Искључивање – искључите рачунар
  • Промени корисника – промените кориснички налог

Тренутно није одређен коначан датум објављивања за долазак следећег великог ажурирања ПоверТоис-а, али ове карактеристике су очекиван слетети са ПоверТоис в0.31 у јануару.

Поред ова три алата, Мицрософт такође ради на новом систему за приказивање фонтова и побољшања ВинУИ за ПоверТоис.

Популар Постс