Виндовс 10 ће добити још једну огромну промену копирања и лепљења

Мицрософт ради на новој функцији за своју водећу апликацију за мобилну тастатуру СвифтКеи која ће променити начин на који се садржај међуспремника копира и налепи на Виндовс 10.

Са ажурирањем за Виндовс 10 октобар 2018, Мицрософт је додао подршку за „Цлоуд Цлипбоард“ системима Виндовс 10.

Цлоуд Цлипбоард, коме се може приступити помоћу пречице на тастатури Вин+В, нуди историју текста и слика које сте претходно копирали. Такође вам омогућава да закачите често коришћени садржај и да га синхронизујете на вашим Виндовс уређајима.Копирани текст, слике и ХТМЛ код у овој историји међуспремника се деле на свим Виндовс уређајима који су пријављени на исти Мицрософт налог. После две године чекања, исто искуство стиже и на телефоне са Мицрософт-овом СвифтКеи тастатуром.

 Виндовс 10 Цлипбоард

У бета верзији СвифтКеи тастатуре за Андроид, Мицрософт тренутно тестира нову опцију под називом Синц цлипбоард хистори то тхе цлоуд.

Копирајте и налепите текст са својих других уређаја. Када је ово укључено, Мицрософт прима податке из међуспремника ради синхронизације на вашим Виндовс уређајима, наводи се у опису функције.

Апликација СвифтКеи на Андроиду је доста еволуирала у последње време и подршка за Цлоуд Цлипбоард је очигледно права ствар.

Вреди напоменути да је Мицрософт првобитно почео да ради на Цлоуд Цлипбоард подршци за Андроид 2018. године, а развој је паузиран прошле године, али изгледа да компанија коначно поново ради на томе.

Након што подршка за Цлоуд Цлипбоард дође у СвифтКеи, можете да копирате реченицу на Андроид телефону и да јој приступите у историји међуспремника оперативног система Виндовс 10. Исто тако, можете да синхронизујете свој Виндовс међуспремник са СвифтКеи-ом и приступите међуспремнику на свом Андроид уређају.

 Интерфејс историје међуспремника

На пример, ако копирате текст или УРЛ на свој телефон, можете да налепите ту УРЛ адресу у Едге, Цхроме или друге прегледаче на рачунару у року од неколико секунди.

СвифтКеи такође добија кориснички интерфејс историје међуспремника у облаку уграђен у сопствену страницу међуспремника и можете му приступити додиром на дугме међуспремника на траци са алаткама.

 Синхронизација међумеморије у апликацији Ваш телефон

Такође је вредно напоменути да је Мицрософт-ова апликација Ваш телефон за Виндовс 10 већ подржава копирање и лепљење на више уређаја , али ова функција је тренутно ексклузивна само за одређене Самсунг телефоне.

Популар Постс