Виндовс 10 Буилд 18272 је сада доступан за инсајдере са новим функцијама

 Виндовс 10 19Х1 верзије за преглед

Виндовс 10 Буилд 18272 је сада доступан онима који су претплаћени на Прстенове за брзо и прескакање унапред. Виндовс 10 Буилд 18272 долази са неколико нових промена и побољшања док компанија наставља да ради на следећем великом ажурирању функција које треба да буде у пролеће 2019.

Шта је ново у Виндовс 10 Буилд 18272

Виндовс 10 19Х1 Буилд 18272 долази са неким новим функцијама, побољшањима и другим променама.

Редизајниране опције за пријављивање

 Подешавања за пријавуСа новим ажурирањем за преглед, Мицрософт редизајнира опције пријављивања. Мицрософт олакшава корисницима да конфигуришу Виндовс Хелло преко странице Подешавања. Корисници су рекли да је претходни дизајн био претрпан и да га Мицрософт коначно поправља.

Страница Подешавања ће сада објаснити појединачна својства опција и од велике је помоћи да ли користите ПИН, скенер отиска прста или Виндовс Хелло.

Инпут Импровементс

Мицрософт проширује СвифтКеи-ову интелигенцију за куцање на енглески (Канада), енглески (Индија), француски (Канада), француски (Белгија), француски (Швајцарска), португалски (Португал), немачки (Швајцарска) и шпански (Сједињене Државе).

Предлог кључне речи је увек био ограничен на изабране језике, али у следећем ажурирању за Виндовс 10, систем ће приказати предлог за тестирање чак и када користите физичку тастатуру на горепоменутим језицима и региону.

Ако желите да испробате функцију предлога тастатуре за Виндовс 10, отворите апликацију Подешавања, идите на Уређаји > Куцање и омогућите функцију Прикажи предлоге текста док куцам.

Мицрософт каже да су индијске фонетске тастатуре сада доступне за ПЦ, а Виндовс ће користити транслитерацију да предложи могуће кандидате за индијски текст, као што можете видети у ГИФ-у.

 Предлози за тастатуру

Ову функцију можете омогућити тако што ћете пратити доле наведене кораке:

  • Отворите подешавања језика и индијски језик (на пример хинди) и пратите упутства на екрану да бисте инсталирали индијски језик на свој уређај.
  • Изаберите икону + означену са [Додај тастатуру] и омогућите фонетску тастатуру.

Мицрософт такође уводи нову функцију где ако кликнете десним тастером миша на име групе или фасциклу плочица у менију Старт, биће нова опција која вам у основи омогућава да је откачите. Ова мала промена се можда неће појавити на свим Инсајдер машинама, наводи Мицрософт.

Ажурирање за Виндовс 10 19Х1 је још увек у бета тестирању и према Мицрософтовим типичним плановима за увођење, следеће велико ажурирање стигло би крајем априла. Гласине тврде да је Мицрософт већ почео да размишља о томе могућа кодна имена за следећа издања Виндовс-а који би требало да стигну на јесен 2019. и почетком 2020. године.

Популар Постс