Виндовс 10 би могао добити ове нове функције следеће године

 Виндовс 10 нове функције

Мицрософт разматра ново ажурирање за свој алат ПоверТоис како би увео низ нових функција и додатно проширио опције прилагођавања на Виндовс 10.

Према плану пута, Мицрософт тренутно разматра нову алатку за снимање екрана, режим Алваис он Топ, прилагођену функцију рендеровања фонтова, потпуно нови бирач боја и још много тога за Виндовс 10 ПоверТоис алат.

Виндовс 10 има алатку за снимање екрана и уграђена је у траку за игре. Иако снимач заснован на игрици ради одлично, није савршена замена за алатку за снимање екрана.Чини се да Мицрософт ради на невероватно корисном алату под називом Сцреен/ГИФ снимач и тренутно је део ПоверТоис пројекта. Ова нова функција ће вам омогућити да снимите свој екран и моћи ћете да га сачувате као анимирани ГИФ или видео датотеку.

 Снимање екрана

Нова алатка за снимање екрана биће понуђена изван траке за игре и користиће уграђене АПИ-је за исецање екрана у Виндовс 10. Мицрософт тренутно планира да омогући подршку за преклапање текста на видео записима, притискање тастера и снимање курсора и још много тога.

Увек на врху

Чини се да Мицрософт такође разматра нову функцију под називом Алваис он Топ моде која ће вам омогућити да прозор ваше омиљене апликације лебди преко било којег другог прозора.

Тренутно, Мицрософт или Виндовс не нуде уграђени начин за омогућавање Увек на врху режима за било коју апликацију.

У будућности, корисници ће моћи да користе ПоверТоис да омогуће режим Алваис он Топ за своје апликације и то ће омогућити апликацији да лебди изнад других прозора апликација, а да не нестане.

Подешавања приказивања фонта

ПоверТоис ће добити још једну занимљиву функцију под називом Подешавања приказивања фонта .

Мицрософт планира да понуди већи скуп подешавања за прилагођавање система за приказивање фонтова са функцијама као што је режим изглађивања, што би могло бити корисно ако имате рачунар или лаптоп са високом резолуцијом.

Бирач боја 2

ПоверТоис већ долази са бирачем боја (бесплатна алатка за идентификацију вредности било које боје на екрану) и коначно постаје све боља следеће године.

 Бирач боја

Бирач боја 2 ће се ускладити са интерфејсом Виндовс 10Кс, Флуент Десигн, а такође ће вам помоћи да лако идентификујете боје на екрану.

Апликација Куицк Терминате

Други услужни програм би могао бити „Брзи прекид“. Ово функција ће вам омогућити да прекинете апликацију и његове позадинске процесе једним додиром. Тренутно морате да прођете кроз дугачку листу активних процеса у Таск Манагер-у да бисте пронашли и избацили одређени процес апликације.

Куицк Терминате ће вам омогућити да прекинете апликацију и њене процесе помоћу пречице на тастатури.

Проналазач курсора

 Курсор локатор

Чини се да Мицрософт такође ради на новом Цурсор Финдер-у који ће се активирати када притиснете пречицу на тастатури.

Налепите као обичан текст

Када копирате садржај са веб локације и налепите га у своју е-пошту или у Виндовс апликације као што је Ворд, често ћете открити да задржава оригинално специјално форматирање.

Неке апликације дозвољавају корисницима да налепе као обичан текст користећи тастатуру „Цтрл+Схифт+В“, и изгледа да ће ПоверТоис донети ову могућност свим апликацијама на Виндовс 10.

Не постоји дефинитиван датум објављивања следећег ажурирања ПоверТоис-а, али се очекује да ће ове функције стићи негде следеће године.

Популар Постс