Виндовс 10 би могао добити нови систем за приказивање фонтова и бирач боја

 Подешавања фонтова за Виндовс 10

Након недавних ажурирања за Виндовс 10, управљање фонтовима у оперативном систему Виндовс је једноставан процес јер сада можете да користите нове опције управљања фонтовима у апликацији Подешавања, али увек постоји простор за побољшања.

Чини се да Мицрософт ради на менаџеру фонтова богатијим функцијама и могао би доћи следеће године преко ПоверТоис-а. За оне који нису свесни, ПоверТоис је апликација отвореног кода коју је креирала мала група талентованих програмера у Мицрософту и даје корисницима приступ услужним програмима у једном потезу.

Помоћу ПоверТоис-а можете да добијете шестоцифрени хексадецимални код за боје користећи комбинацију тастера Виндовс + Схифт + Ц. Слично, можете га користити за креирање распореда прозора за подешавање више монитора и ремапирање тастера на тастатури или за промену подразумеваних пречица.Следећа карактеристика би могао да буде нови систем за приказивање фонтова и могао би да стигне следеће године, према новом ажурирању објављеном у план оф ПоверТоис. Мицрософт каже да је Виндовс већ одличан у подржавању огромне количине хардвера, али ова нова функција може бити корисна за оне који желе да се њихови фонтови приказују другачије.

Са предстојећим системом за приказивање фонтова у оперативном систему Виндовс 10, Мицрософт ће помоћи корисницима да прилагоде изглед фонта, а онима са екранима веће резолуције то ће се допасти.

Ако се ова функција пусти, корисници ће моћи да промене подразумевано приказивање текста и принуде симетрично изглађивање. На пример, слова ће бити изглађена и изгледати елегантно у великим величинама, али крајњи резултат на крају зависи од тога како ће Мицрософт дизајнирати нове опције за приказивање текста.

Бирач боја постаје све бољи

Поред тога, Мицрософт ради на Цолор Пицкер в2 који ће користити Флуент Десигн укључујући падајуће сенке за бољи контраст. Такође ће поштовати корисничку тему и преференције акцента, захваљујући новом АПИ-ју за тему.

 Бирач боја

Нови бирач боја ће сада омогућити корисницима да изаберу другу нијансу боје једним додиром на мање правоугаонике, као што је приказано на горњем снимку екрана.

Нови систем за приказивање фонтова, бирач боја и Претраживач курсора сличан мацОС-у биће објављен следеће године са великим ажурирањем за ПоверТоис.

Популар Постс