Виндовс 10 би могао добити нови лагани видео, алат за уређивање ГИФ-а

 Виндовс 10 алатка за уређивање видеа

Виндовс 10 тренутно долази са уграђеним алатом за снимање видео записа који је део Ксбок апликације и ради веома добро ако морате да снимите једноставан видео о својим акцијама у апликацијама и играма. Да би вам олакшао снимање и уређивање видеа и ГИФ-а, Мицрософт ради на новом лаганом алату за Виндовс 10.

Снимање екрана је функција коју је Мицрософт већ неко време избегавао у оперативном систему Виндовс 10. Са будућим ажурирањем ПоверТоис-а, Мицрософт коначно уводи лагани видео и ГИФ снимач са брзим пребацивањем подешавања и познатим корисничким интерфејсом.

Овај нови алат ће вам омогућити да креирате видео записе ваше радне површине и апликација. Поред тога, такође можете да креирате ГИФ, али нећете моћи да конвертујете своје видео записе у ГИФ, барем за сада.Исто тако, Мицрософт такође укључује алат за уређивање који ће вам помоћи да прилагодите квалитет и дужину видео записа или ГИФ-ова.

Тренутно назван Видео ГИФ Цаптуре, овај нови алат би требало да одмах покрене Виндовс 10 снимач екрана када притиснете и држите Вин + Схифт + Р. Функција снимања је одавно закаснила, али је увек била могућа помоћу Ксбок Гаме Бар-а и алата трећих страна.

Такође је вредно напоменути да Мицрософт жели да креира једноставан и лаган бесплатни алат за снимање, и да нема планова за увођење напредних функција. Мајкрософтова апликација за снимање биће алтернатива апликацијама са великим бројем функција као што су СцреенТоГИФ и друге апликације.

 Мицрософт апликација за видео рекордер

Мицрософт каже циљ је да се понуди ефикасно искуство снимања са основним опцијама уређивања. Помоћу апликације можете да притиснете Виндовс + Схифт + Р да бисте потамнили екран и повукли интерфејс за снимање видеа или ГИФ-а, који вам омогућава да нацртате правоугаони исечак или део целог екрана.

 ПоверТоис снимање екрана

Када изаберете област, Виндовс апликација ће почети да снима екран за видео или ГИФ. Кликом на дугме за паузу одвешћете вас директно до апликације и одатле можете да мењате медијски садржај.

 Мицрософт апликација за снимање ГИФ-а

Као што можете видети на горњим снимцима екрана, искуство је слично апликацији Снип анд Скетцх у оперативном систему Виндовс 10.

Мицрософт планира да користи познато искуство интеракције које изгледа као друге Виндовс апликације, као што су Снип анд Скетцх, Ксбок Гаме Бар, Пхотос и још много тога.

Пројекат је још увек у раним данима развоја, а Мицрософт је тренутно траже повратне информације од ПоверТоис корисника, тако да не знамо када ће Мицрософт-ова изворна апликација за уређивање видеа заживети.

Поред видео едитора, Мицрософт такође тестира нову функцију ПоверТоис која ће вам добро доћи ако користите Мицрософт Теамс за своје онлајн часове и састанке.

Популар Постс