Виндовс 10 би могао добити функцију курсора за проналажење попут мацОС-а

 Виндовс 10 показивач миша

На мацОС-у можете да повећате курсор да бисте га лакше видели једноставним протресањем миша. Виндовс 10 такође омогућава корисницима да пронађу курсор на радној површини притиском на тастер Цтрл, који можете да омогућите и онемогућите у подешавањима приступачности миша.

На основу повратних информација технолошких ентузијаста, Мицрософт сада истражује нову функцију за ПоверТоис која ће омогућити лак приступ Мац Стиле Финд курсору (протресите да бисте пронашли).

За оне који нису свесни, ПоверТоис је пакет софтверских алата отвореног кода који је развио Мицрософт да побољша Виндовс 10 искуство и повећа вашу продуктивност уз изузетно корисне функције, као што су групни преименовање датотека , оптимизатор слика и покретач попут Виндовс претраге.Мицрософт програмери су сада с обзиром нова функција која ће вам олакшати лоцирање показивача/курсора миша.

Ако се ова функција испоручује са следећим ажурирањем ПоверТоис-а, моћи ћете да лоцирате показивач миша или додирне табле помоћу пречице на тастатури или протресањем миша.

Мицрософтов инжењер је такође објавио доказ концепта за функцију проналажења курсора:

 Проналазач курсора

Као што можете видети у горњем ГИФ-у, идеја је да затамните екран и означите курсор када притиснете нову пречицу на тастатури или померите миш по екрану, што вам омогућава да брзо лоцирате курсор.

Ова функција ће бити заснована на АПИ-јима за УВП исецање екрана оперативног система Виндовс 10.

У овом тренутку није јасно када можемо очекивати ново искуство проналажења курсора миша, али је мало вероватно да ће стићи ове године. То је зато што Мицрософт тренутно ради на исправкама грешака за апликацију ПоверТоис и компанија је паузирала развој нових додатака.

Осим тога, Мицрософт такође ради на новом снимачу екрана и променама у приказивању фонтова како би прилагодио ваше искуство у Виндовс-у.

Популар Постс