Виндовс 10 би коначно могао да добије модерне и нове контроле јачине звука

 Виндовс 10 систем јачине звука

Далеке 2018. године, а цурење је открило уграђену контролу јачине звука у Виндовс 10 могао би да добије значајну ревизију у будућем издању. Из неких разлога, Мицрософт је одлучио да одложи нове контроле јачине звука за Виндовс 10, али би се ова функција могла вратити касније ове године.

У бази кода најновије верзије Виндовс 10 прегледа Буилд 19577, постоје нови делови кода преправљених контрола јачине звука, што сугерише да Мицрософт још увек ради на томе и да идеја још није отказана.

Тренутно се контроле јачине звука за Спотифи, Гроове Мусиц или веб прегледаче приказују у горњем левом углу на Виндовс 10 када се музика репродукује и када корисници притисну тастер за јачину звука. Прекидач јачине звука у оперативном систему Виндовс 10 омогућава корисницима да играју, паузирају или заустављају помоћу мултимедијалних тастатура и миша. Контроле музике у оперативном систему Виндовс 10

Чини се да Мицрософт планира да премести све ове контроле у ​​нови прозор за јачину звука, којем можете приступити кликом на икону за јачину звука у системској палети.

Тренутно, прелаз на траци задатака омогућава корисницима само да контролишу јачину звука слушалица или звучника, али будуће ажурирање за Виндовс 10 такође ће вам омогућити приступ контролама медија.

Нови прозор такође приказује омот албума музике заједно са називом апликације која пушта музику. У теорији, нови преклопни прозор би требало да ради са свим постојећим апликацијама које већ подржавају преливање јачине звука у ери оперативног система Виндовс 8.

У нашем тестирању, ажурирани прозор се покреће само када кликнемо на његову икону у системској палети. Тренутно не подржава мултимедијалне тастере на тастатури.

 Контроле музике

Постоји шанса да ће нове контроле јачине звука постати доступне корисницима у програму Виндовс Инсидер касније ове године, али је долазак ажуриране траке јачине звука још увек неизвестан.

Очигледно, ове промене неће бити испоручене са Виндовс 10 20Х1 (ажурирање верзије 2004), које је финализовано и постављено за јавно увођење у априлу/мају 2020.

Популар Постс