Виндовс 10 ажурирање руши Филе Екплорер, изазива црни екран

  Виндовс 10 Филе Екплорер

Мицрософт је поново успео да објави више грешака за Виндовс 10 ажурирања која су изазвала озбиљне проблеме неким корисницима. Грешке у Октобарској закрпи за Виндовс 10 укључују Плави екран смрти, покварени Филе Екплорер, грешку за искључење штампача и проблеме са мрежом.

Корисници пријављују ове проблеме након примене Виндовс 10 КБ4579311 и КБ4577671 .

Обе исправке су требало да буду важно издање за људе који користе две најновије верзије (ажурирање из маја 2020. и ажурирање из новембра 2019.). Судећи по броју извештаја, чини се да је Мицрософт уместо тога увео велики број проблема.У нашим тестовима, такође смо искусили бројне проблеме, укључујући грешку у којој Виндовс 10 Ацтион Центер престаје да ради и обавештења касне. Мицрософт тек треба да коментарише ове нове и старе проблеме, а неки проблеми би могли бити широко распрострањени.

Акциони центар

Раније ове недеље, искусили смо чудан проблем са Виндовс 10 који је спречио отварање нашег Акционог центра. Сваки пут када бисмо кликнули на Акциони центар или користили тастер Вин+А, добијали смо потпуно празан Акциони центар.

  Акциони центар је празан

Нажалост, решавање проблема са Акционим центром уопште није једноставно. Покушао сам да поново покренем Филе Екплорер и да се одјавим и поново уђем, али ништа није успело. Након вишеструког поновног покретања система, могао сам поново да приступим Акционом центру, али се исти проблем поново појавио.

13. октобар 2020 — ажурирање КБ4579311 доводи до тога да Екплорер не реагује након поновног покретања. То доводи до тога да мој почетни мени и екран са обавештењима не реагују најмање 20 минута пре него што су нормално радили, приметио је један корисник у центру за повратне информације.

За сада, ако имате проблема са Акционим центром након недавних ажурирања, мораћете ручно да деинсталирате ажурирање помоћу контролне табле.

Филе Екплорер

Нашироко се извештава да најновије кумулативно ажурирање оперативног система Виндовс 10 квари Филе Екплорер.

Корисници су нам рекли да је њихов Филе Екплорер престао да реагује након што је применио ажурирање на Виндовс 10. У чворишту за повратне информације, један корисник је истакао проблем где трака задатака трепери и Екплорер стално пада.

Трака задатака се стално појављује и нестаје, очигледно се истраживач руши. Дешава се око 30 секунди, а онда се коначно појављује радна површина и Екплорер почиње да ради, написао је корисник у Феедбацк Хуб-у. Деинсталиран КБ4579311 и систем се нормално покреће.

Исто тако, други корисник је приметио да се Филе Екплорер више пута руши одмах након пријављивања.

На Реддиту, корисници су такође приметили да је њиховом рачунару потребно знатно више времена да дође до радне површине након овог ажурирања. Монитор такође трепери и пали се.

Други су пријавили исти проблем у нашем одељку за коментаре, форум заједнице , и Реддит дискусије .

Проблем са штампачем

Неки корисници су потврдили да грешка у овом кумулативном ажурирању квари њихове штампаче, али постоји лако решење: морате да искључите штампач и поново га повежете након поновног покретања система.

Такође се чини да је Мицрософт свестан проблема са штампањем и да је компанија већ закрпила грешку у Виндовс 10 КБ4580386 за верзије 1909 и 1903.

У ослонцу доц , Мицрософт је приметио да је открио проблем који доводи до нестанка УСБ порта штампача.

Екран трепери и црни екран

Други такође пријављују блицеве ​​екрана и проблем са црним екраном. У ствари, неки корисници су приметили да екран њиховог рачунара постаје црн након 15-20 минута у режиму таблета.

Слично томе, други су такође пријавили проблеме са мрежом и интернетом, укључујући једну чудну грешку где би корисници могли да доживе губитак мрежних пакета.

Занимљиво је да је Мицрософт већ закрпио грешку која трепери на екрану у истом опционом ажурирању за преглед:

  • Решава проблем поузданости који узрокује да екран стално трепери.

Ако сте инсталирали овомесечну кумулативну исправку и нисте искусили никакве нове проблеме, нема потребе да је уклањате са система.

Популар Постс