Виндовс 10 ажурирање разбија заштиту Виндовс Дефендер-а

 Виндовс Дефендер

Ажурирање за Виндовс Дефендер прекинуло је антивирусно скенирање на Виндовс 10, при чему је софтвер за антивирусну заштиту пријавио грешку. Ставке су прескочене током скенирања. За многе кориснике, Виндовс Дефендер скенирање не успева након неколико минута, што потврђује да је скенирање прескочено и да на уређају нису откривене претње.

Није јасно које су ставке прескочене током скенирања од стране Виндовс Дефендер-а, а такође не знамо да ли је Мицрософт-ов антивирусни софтвер у стању да открије било какве претње на Виндовс 10.

Могуће је да су упозорења Виндовс Дефендер-а лажна и да су скенирања успешно обављена. У нашем тестирању, и ручно и аутоматско скенирање не успевају са следећом поруком о грешци:Ставка је прескочена у скенирању, због поставке искључења или скенирања мреже које је онемогућио администратор

 Скенирање Виндовс заштитника је прескочено

Виндовс Дефендер верзија 4.18.2003 или новија је очигледно увела ову грешку када је Мицрософт покушавао да поправи друге проблеме. Проблем је специфичан за Виндовс 10, јер други оперативни системи Виндовс укључујући Виндовс 7 и 8 нису погођени овим пропустом.

Добијам ту поруку ручним брзим скенирањем или пуним скенирањем. То се дешава без обзира да ли искључим заштиту у облаку или контролисан приступ фасцикли. Нисам пробао друга подешавања. Немам изузету фасциклу, један корисник пријавио .

Чини се да је нешто довело до тога да подешавања обавештења са најновијим ажурирањем постану чудна. После сам скенирао малваребајтове и ништа нисам нашао. Такође сам урадио сфц /сцаннов и пронашао је оштећену датотеку која изгледа да је повезана са ОнеДриве-ом, али то изгледа неповезано, напоменуто је на другом постеру у Реддит .

Према поруци о грешци, скенирања Виндовс Дефендер Антивируса се прескачу због искључења ставке или подешавања мрежног скенирања. Пошто се чини да изузимање није проблем у корисничким извештајима, вероватно ће бити повезано са одређеним ажурирањем заштитника или другим исправкама које су поставили Мицрософт и произвођач уређаја.

Мицрософт тек треба да документује проблеме са Виндовс Дефендер-ом, али изгледа да функција скенирања ван мреже тренутно ради без икаквих проблема.

Популар Постс