Виндовс 10 21Х2 је сада широко доступан, Виндовс 11 остаје опциони

 Новембарско ажурирање за Виндовс 10 21Х2

Још у новембру 2021, Мицрософт је почео да се уводи Ажурирање за Виндовс 10 новембар 2021 (верзија 21Х2) на компатибилне уређаје. За разлику од Виндовс 11 верзије 21Х2, Виндовс 10 новембар 2021 Упдате укључује само мања побољшања, као што су нове функције виртуелизације, промене подсистема Виндовс за Линук и друге исправке.

Мицрософт је потврдио да ће Виндовс 10 остати подржан најмање до октобра 2025. године, али Мицрософт неће додавати нове функције у Виндовс 10. С друге стране, Виндовс 11 ће добијати једно ажурирање функције годишње са побољшањима квалитета и новим функцијама.

У ажурирана документација , Мицрософт је сада потврдио да је Виндовс 10 верзија 21Х2 доступна свима који ће ручно кликнути на дугме Провери ажурирања. Као што вероватно знате, корисници који кликну на Провери ажурирања званично су познати као трагачи. Ако не кликнете на дугме, аутоматски ћете примити ажурирање у будућности.Мицрософт каже да ће верзија 21Х2 имати брзу инсталацију јер ће се ажурирање функције инсталирати као месечно кумулативно ажурирање. Поред тога, Мицрософт планира да присилно инсталира Виндовс 10 верзију 21Х2 на уређаје који се приближавају крају периода сервисирања.

Наставићемо да обучавамо наш модел машинског учења кроз све фазе како бисмо интелигентно увели нове верзије оперативног система Виндовс 10 и пружили неометано искуство ажурирања, рекао је Мицрософт.

Према званичним напоменама о издању, Виндовс 10 21Х2 омогућава подршку за Ви-Фи 6 са Ви-Фи Протецтед Аццесс 3 Хасх-то-Елемент протоколом (ВПА3 Х2Е). Ова функција је дизајнирана да пружи бољу заштиту од напада са стране Ви-Фи канала. На пример, нападачи неће моћи лако да украду лозинке за Ви-Фи и друге осетљиве информације.

Виндовс 11 за сада остаје опциони

Запамтите да Виндовс 11 остаје опционо ажурирање функција за кориснике оперативног система Виндовс 10 и Мицрософт не планира да присилно инсталира нови оперативни систем.

За оне који користе старије верзије оперативног система Виндовс 10, они ће бити аутоматски надограђени само на подржану верзију оперативног система Виндовс 10.

Популар Постс