Виндовс 10 21Х2 је сада доступан за тестирање – ево шта је ново

 Виндовс 10 21Х2 тестирање

Мицрософт је званично најавио Виндовс 10 21Х2 – следеће ажурирање функција за уређаје на Виндовс 10.

Док је Виндовс 11 оперативни систем следеће генерације, Мицрософт каже да планира да подржи Виндовс 10 до октобра 2025. За оне који желе да остану на Виндовс 10, следеће ажурирање функција за ваш уређај је верзија 21Х2, али би се званично могло назвати Ажурирање за Виндовс 10 октобар 2021. када се покрене ове јесени.

Идеја са Виндовс 10 21Х2 је да се да додатно време корисницима и предузећима која нису спремна за Виндовс 11. Као што сви знамо, Виндовс 11 је велико ажурирање са редизајнираним Старт менијем и није за свакога. Имајући ово на уму, Мицрософт ради на новом ажурирању функција за Виндовс 10.Виндовс 10 верзија 21Х2 је такође за кориснике који не испуњавају услове за а бесплатна надоградња на Виндовс 11 . Ако имате уређај који није подржан, имате скоро четири године да одлучите шта даље. За сада ћете наставити да добијате побољшања квалитета путем месечних и годишњих ажурирања функција.

Виндовс 10 21Х2 је тренутно доступан за уређаје на каналу за преглед издања програма Инсидер. Број верзије је 19044.1147 и биће испоручен преко пакета за омогућавање КБ5004296, слично ажурирању за мај 2021. и ажурирању за октобар 2020.

Шта је ново у ажурирању за преглед Виндовс 10 верзије 21Х2

Ова нова верзија Виндовс 10 долази са доста побољшања. На пример, Мицрософт омогућава подршку за ВПА3 Х2Е стандарде како би побољшао безбедност бежичне (Ви-Фи) везе.

Х2Е је скраћеница за Хасх-то-Елемент и долази са следећим безбедносним предностима:

 • Заштита од напада бочних канала
 • Смањује потенцијалне векторе напада бочног канала.
 • Општа побољшања безбедности.

Мицрософт такође уводи подршку за поједностављену примену без лозинке у Виндовс Хелло фор Бусинесс. Међутим, ово је функција само за предузећа.

ГПУ рачунање у ВСЛ-у за Виндовс 10 21Х2

За потрошаче и програмере, Мицрософт уводи подршку за ГПУ рачунање у Виндовс подсистему за Линук (ВСЛ). Са ажурирањем за Виндовс 10 из октобра 2021., Мицрософт омогућава ГПУ рачунање у ВСЛ-у, новој функцији која би омогућила корисницима да искористе свој ГПУ када раде са ВСЛ-ом.

Ово би могло побољшати перформансе ВСЛ контејнера и олакшати програмерима да раде више на развоју машинског учења и науке о подацима.

Вреди напоменути да је за ГПУ рачунање у ВСЛ-у потребан ГПУ заснован на ДирецтКс 12 од Нвидиа, АМД или Интел. Поред подршке за ГПУ рачунар, Виндовс 10 ВСЛ ће такође добити подршку за команду за инсталирање ВСЛ-а, а процес ажурирања је побољшан за бржу примену.

Са Виндовс 11, Мицрософт планира да унесе подршку за ГУИ апликације на ВСЛ. Ово ће омогућити корисницима да покрећу Линук и Виндовс апликације раме уз раме са искуством сличним изворној апликацији.

Циклус подршке за Виндовс 10

Виндовс 10 21Х2 је део дугорочног сервисног канала компаније и биће подржан за ЛТСЦ клијенте најмање до 2026. За Виндовс 10 Хоме и Про, Мицрософт је планирао 18 месеци подршке, док ће корисници образовања и предузећа добити 30 месеци подршке.

Виндовс 10 Про и Хоме издања су званично подржани до октобра 2025. године, тако да је вероватно да ће Мицрософт објавити још ажурирања функција за оперативни систем у наредним годинама.

Како сада добити ажурирање

Виндовс 10 верзија 21Х2 је тренутно доступна за Виндовс инсајдере у прстену за преглед издања. Ако сте део бета канала програма Инсајдер, али ваш уређај не испуњава нове захтеве за Виндовс 11, данас ћете такође добити ажурирање ове функције.

Да бисте преузели и инсталирали ажурирање пре свих, следите ове кораке:

 1. Идите на Подешавања > Ажурирање и безбедност > Програм Виндовс Инсидер.
   Виндовс 10 верзија 21Х2 Инсидер
 2. Кликните на дугме Започни.
   Избор налога програма Виндовс Инсидер
 3. Повежите свој Мицрософт налог. Ако користите Виндовс 10 Ентерприсе, повежите свој Азуре Ацтиве Дирецтори налог. Налог мора бити регистрован за Виндовс Инсидер програм.
   Канал за преглед Виндовс 10 21Х2
 4. Одаберите канал за преглед издања да бисте добили ажурирање.
   Подешавање програма Виндовс Инсидер
 5. Сагласите се и потврдите правне ствари.
 6. Изаберите Поново покрени сада да бисте свој рачунар пребацили на канал за преглед издања. Потребно је поновно покретање програма Виндовс Инсидер.
 7. Након поновног покретања, проверите поставке програма Виндовс Инсидер и још једном проверите да ли је то Релеасе Превиев Цханнел у одељку Изаберите подешавања Инсајдера.
 8. Отворите Подешавања > Ажурирање и безбедност > Виндовс Упдате и наставите да проверавате да ли постоје ажурирања док не видите верзију за преглед.

Имајте на уму да Мицрософт још увек ради на ажурирању за Виндовс 10 октобар 2021. и да би могло бити на путу још побољшања. Ове нове функције и побољшања требало би да дођу до главне публике касније ове године.

Као што је поменуто на почетку, ажурирање за Виндовс 10 Буилд 19044 ће бити испоручено путем пакета за омогућавање и његова величина би била мања од 500 МБ ако га преузмете помоћу Виндовс Упдате-а.

Популар Постс