Виндовс 10 21Х1, ако се уопште испоручи, могао би бити још једно мање издање

 Виндовс 10 21Х1 мање ажурирање

У октобру је Мицрософт коначно испоручио ажурирање за октобар 2020. за Виндовс 10 са мањим изменама у менију Старт, траци задатака и обавештењима о тосту. Када узмете у обзир гласине, јасно је да су велике промене у плану за Виндовс 10, али Мицрософт још није спреман да прича о будућности Виндовс-а.

Још 2015. године, Мицрософт је рекао да ће Виндовс 10 бити последња верзија оперативног система и да неће постојати Виндовс 11. Нови начин ажурирања Виндовс-а је оно што Мицрософт назива Виндовс као услуга.

Приступ Виндовс 10 под Виндовс као услуга требало је да побољша целокупно искуство оперативног система нечим новим и бољим за све, укључујући потрошаче и предузећа.У последња 24 месеца видели смо да се темпо развоја Виндовс 10 драматично успорава.

Мицрософт и даље објављује ажурирања функција за Виндовс 10 два пута годишње, али ажурирања су много мања и нема нових узбудљивих функција за потрошаче. Акциони центар, Старт мени, трака задатака и скоро све основне компоненте остали су непромењени од 2015.

У децембру 2020. Виндовс 10Кс ће вероватно достићи РТМ (објављено произвођачу) статус и ОС ће вероватно дебитовати у првој половини 2021. са свим функцијама које видите у недавним верзијама за преглед.

Прича се да би Мицрософт могао на крају да објави само једно ажурирање функције следеће године и да неће бити великог ажурирања Виндовс 10 21Х1 у К2/К3 (пролеће) 2021.

Ако се Виндовс 10 21Х1 уопште испоручи, вероватно ће бити још један пакет за омогућавање или мало ажурирање у стилу сервисног пакета. Другим речима, Виндовс 10 21Х1 би се и даље могао десити, али неће имати узбудљиве нове функције. Ту и тамо ће бити мањих побољшања, али не очекујте ништа узбудљиво до друге половине 2021.

Мицрософт је већ преместио тестере на Дев Цханнел-у у грану фе_релеасе са гране рс_пререлеасе и уклонио нове функције укључујући нови уводни екрани који су упознати са темом .

Грана рс_пререлеасе је место где се све функције постављају у прегледу Виндовс 10 Инсидер, а верзије у грани фе_релеасе долазе без икаквих нових функција.

Мицрософт ће испоручити Виндовс 10 21Х1 како би био у складу са сопственим распоредом надоградње за потрошаче и ИТ администраторе. Ако се ажурирање испоручи почетком следеће године, то ће бити пакет за омогућавање, али би Мицрософт могао омогућити мање нове функције путем месечних кумулативних ажурирања.

У другој половини следеће године, Очекује се да ће Мицрософт испоручити нови дизајн за Виндовс 10 под кодним именом Сун Валлеи и почећемо да видимо та подешавања дизајна у верзијама Инсајдера почетком следеће године.

Популар Постс