Виндовс 10 21Х1, 21Х2 и надоградња корисничког интерфејса: Шта треба да знате

  Надоградња дизајна Виндовс 10

Мицрософт под Сатиа Наделом је више на пословној страни свог пословања, али Надела је то коначно потврдио Мицрософт је у потпуности посвећен Виндовс 10 .

Током протеклих неколико година, сам Виндовс 10 је био фокусиран на предузећа и Мицрософт више не објављује ажурирања са узбудљивим функцијама. У ствари, најбогатија ажурирања под називом „Цреаторс Упдате и Фалл Цреаторс Упдате“ објављена су 2018.

Виндовс 10 под својим Виндовс-ом као моделом услуге се увек развија и Мицрософт не планира да покрене Виндовс 11, али се верује да технолошки гигант ради на великом ажурирању дизајна за оперативни систем.У октобру је Мицрософт објавио последње ажурирање у години под називом „Виндовс 10 Оцтобер 2020 Упдате“. Као што знате, верзија 20Х2 је заснована на верзији 2004 (ажурирање из маја 2020.) , што значи да је 20Х2 само мало измењена верзија овогодишњег првог ажурирања и све је у вези са побољшањима менија Старт.

Прича се да се спремају велике промене за оперативни систем Виндовс 10, али је још неколико месеци далеко.

Према извештајима и референцама које се налазе у верзијама за преглед, Мицрософт тренутно ради на ажурирању за Виндовс 10 21Х1, Виндовс 10Кс и Виндовс 10 21Х2 Сун Валлеи.

Виндовс 10 21Х1

Виндовс 10 верзија 21Х1, такође позната као „Ирон“ ажурирање, првобитно је требало да буде прво велико ажурирање за пролеће 2021, али су се планови наводно променили након што је Мицрософт одлучио да се фокусира на Виндовс 10Кс за уређаје са једним екраном.

Гласине су сугерирале да би Мицрософт могао на крају објавити само једно ажурирање функција у 2021. години како би направио мјеста за Виндовс 10Кс, модуларна верзија оперативног система Виндовс 10 .

Ако су гласине тачне, можда ћемо видети Виндовс 10Кс у првој половини 2021, а затим Виндовс 10 21Х1/21Х2.

Такође је могуће да би Мицрософт једноставно одлучио да прескочи ажурирање функције 21Х1 и објави једно ажурирање са великим побољшањима корисничког интерфејса.

  Тизер менија Старт

У последњој недељи октобра, Мицрософт је објавио своју прву пробну верзију из нове гране кодног назива „Гвожђе“ (Фе), али званичници Мајкрософта још нису спремни да разјасне да ли ће бити издања Виндовс 10 21Х1 или не.

Ажурирање функција Виндовс 10 21Х1 не може се искључити у потпуности и могло би се догодити у првој половини 2021. са малим или без икаквих промена, односно обрнуто од начина на који се ажурирања функција Виндовс 10 сада објављују.

Надоградња на Виндовс 10 21Х2 Сун Валлеи

Са ажурирањем за Виндовс 10 21Х2, Мицрософт планира преобразбу оперативног система са значајним променама корисничког интерфејса Виндовс-а, укључујући Ацтион Центер, Филе Екплорер, Таскбар и Старт Мену.

Интерно, Мицрософт је описао нови кориснички интерфејс као освежавајући и требало би да побољша искуство и десктоп и таблет режима са „опционим функцијама“.

Издање оперативног система Виндовс 10 Сун Валлеи (такође познато као Цобалт и 21Х2) је тренутно планирано за празнике 2021. године, тако да смо за око годину дана, али технолошки гигант планира да заврши ажурирање у другој половини следеће године.

Ако је то тачно, могли бисмо да побољшамо нова побољшања корисничког интерфејса у верзијама за преглед у првој половини 2021.

Такође се очекује да ажурирање за Виндовс 10 21Х2 донесе оригинално Флуент Десигн искуство на радној површини са значајним изменама основних елемената корисничког интерфејса.

  Заобљени углови

Заобљени углови у контекстуалном менију

Такође очекујемо заобљене углове за прозоре апликација, здравице са обавештењима, контекстни мени и друге важне области оперативног система.

Мицрософт ће охрабрити програмере апликација да прате нови приступ заобљених углова оперативног система Виндовс 10. У ствари, Мицрософт већ јесте почео да гура заобљене углове постојећим апликацијама , као што су калкулатор, сат итд.

Ажурирање Сун Валлеи-а ће такође побољшати старе компоненте и Мицрософт би могао да уклони више страница контролне табле за њихову модерну алтернативу.

Ово ажурирање је завршено до јуна 2021. године, а промене би требало да почну да се примењују код потрошача до краја године.

Популар Постс