Виндовс 10 20Х2 је мање ажурирање, али ће бити неких подешавања

 Сурфаце Про 7

Слика љубазношћу: ТецхРадар

Виндовс 10 19Х2, такође познат као верзија 1909 и ажурирање за новембар 2019, био је мали упдате са само побољшањима. Мицрософт је одбио да потврди да ли ће сва Х2 (друга половина) издања ажурирања функција оперативног система Виндовс 10, убудуће, бити веома мала и у основи слична кумулативном ажурирању.

Чуо сам од својих контаката да би Виндовс 10 20Х2, који би требало да буде објављен у другој години ове године, могао бити као ажурирање за новембар 2019. са мањим побољшањима и подешавањима.Чини се да су гласине тачне јер су све верзије за преглед Виндовс 10 20Х2 испоручене са само мањим подешавањима. Јуче је Мицрософт испоручио Буилд 19574 са „општим побољшањима и исправкама“, пружајући више доказа да ће ажурирање оперативног система Виндовс 10 за јесен 2020. бити још једно мање издање.

Као и ажурирање за новембар 2019., овогодишње друго ажурирање функција ће такође укључити неке приметне промене. На пример, Мицрософт прави мање промене у подешавањима приватности за Виндовс 10 за опције дељења података.

Подешавања дијагностике оперативног система Виндовс 10 тренутно укључују две опције — основну и пуну у верзијама Хоме, Про и Едуцатион. У оперативном систему Виндовс 10 Ентерприсе, ваше опције су „Безбедност“, „Основно“, „Побољшано“ и „Пуна“, али се ове опције можда неће појавити у свим организацијама.

У зависности од подешавања приватности вашег рачунара, Виндовс 10 шаље „основне“ или „пуне“ дијагностичке податке Мицрософт-у како би му помогао да реши проблеме. Са ажурирањем 20Х2, ове опције су смањене на „Безбедност“, „Основно“ и „Потпуно“.

Мицрософт такође планира да преименује своје различите нивое дијагностичких података како би смањио забуну:

  • Основно је сада „Потребни дијагностички подаци“
  • Безбедност је сада „Дијагностички подаци искључени“
  • „Пуна“ је сада „Опционални дијагностички подаци“.

Вреди напоменути да још увек не можете да искључите дељење дијагностичких података.

Таск Манагер

 Архитектура Таск Манагер-а

Мицрософт такође додаје нову опцију у Таск Манагер за приказ архитектуре сваког процеса. Помоћу колоне Архитектура у Таск Манагер-у можете сазнати да ли је одређени процес заснован на 64-битној, 32-битној или АРМ архитектури.

Ажурирање иконе локације у употреби

 Трака задатака локације

У системској палети сада можете да сазнате када апликација користи вашу локацију. Ово се односи на све програме, укључујући апликације за десктоп и Сторе.

Контроле јачине звука

Мицрософт такође експериментише са променама у начину искључивања и укључивања звука у оперативном систему Виндовс 10.

Мицрософт каже да ако искључите јачину звука, јачина звука се неће укључити када користите хардверске тастере за јачину звука осим ако не повећате или укључите јачину звука из подешавања.

Према Мицрософтовом типичном распореду издавања, ажурирање за Виндовс 10 20Х2 би требало да почне да се испоручује потрошачима у септембру/октобру уз мања подешавања постојећих функција и побољшања перформанси.

Док би 20Х2 издање било мршаво када су у питању нове функције, Виндовс 10 20Х1 верзија 2004, за коју се очекује да ће доћи у априлу 2020., укључује велике промене за све.

Популар Постс