Виндовс 10 20Х1 побољшава видео излаз, подршку за више монитора

 Подешавање више монитора

Слика љубазношћу: Мицрософт

Нова верзија оперативног система Виндовс 10 је верзија 2004 (позната и као 20Х1) и укључује Виндовс Дисплаи Дривер Модел (ВДДМ) 2.7, који побољшава укупне перформансе играња, видео излаз и брзину освежавања на више монитора.

Виндовс 10 ажурирање за пролеће 2020. додаје подршку за хардверски убрзано ГПУ заказивање, што омогућава видео картицама да управљају својом видео меморијом. Према Мицрософт-у, ова функција би требало да смањи кашњење и побољша просечни ФПС игара. Такође побољшава видео излаз и смањује кашњење током видео репродукције.У Виндовс 10 верзији 2004, хардверски убрзано заказивање ГПУ-а може се омогућити из Подешавања > Графика. Мицрософт каже да имплементација захтева Интел драјвер 27.20.100.7859 и НВИДИА драјвере 450.12 или новији.

 Хардверски убрзано планирање ГПУ-а

АМД тек треба да направи компатибилне драјвере за Виндовс 10 са подршком за ВДДМ 2.7, а рачунари са АМД графиком не подржавају Мицрософтову функцију хардверског убрзања.

ВДДМ 2.7 додаје подршку за следеће могућности:

  • Схадер Модел 6.5
  • ДирецтКс 12: Раитрацинг Тиер 1.1, Месх Схадер, Повратне информације о узорку: Стреаминг текстуре, сенчење простора текстуре, Подршка за заштићене видео записе.

Такође појављује се да ће Виндовс 10 коначно побољшати подршку за брзину освежавања на више монитора и застоје у адреси које пријављују корисници са подешавањем више монитора. Следеће велико издање оперативног система Виндовс 10 смањује муцање када се прозор апликације премести на други монитор који има другачији херц (Хз).

За рачунаре са једним монитором, Мицрософт је такође решио грешку где померање другог прозора може да изазове застоје у игри са прозорима.

Мицрософт још није документовао горе поменута побољшања, али детаљи би могли бити подељени касније овог пролећа када ажурирање за Виндовс 10 20Х1 буде спремно за јавно увођење.

У сродним вестима, 20Х1 долази са новом функцијом која има за циљ да смањи употребу диска и ЦПУ-а од стране Виндовс Сеарцх-а. Технолошки гигант такође додаје нову Виндовс поставку која ће омогућити корисницима да блокирају апликације које се аутоматски поново отварају при поновном покретању система.

Популар Постс