Виндовс 10 19Х1 доноси нове функције Филе Екплорер, Таск Манагер и још много тога

  Виндовс 10 на Сурфаце-у

Слика љубазношћу: ЦНЕТ

Виндовс 10 19Х1 (пролећно ажурирање 2019.) ће увести мноштво нових функција, побољшања и поправки за побољшање искуства. Недавно смо известили да Мицрософт ради на новој функцији за Филе Екплорер и јуче је компанија то званично објавила заједно са другим променама.

Виндовс 10 Буилд 18305 је доступан за инсајдере са побољшањима менија Старт, променама Флуент Десигн-а, новом функцијом Филе Екплорер и Таск Манагер-ом. Ево детаљнијег погледа на неке од важних најава.Филе Екплорер

Виндовс 10 Филе Екплорер је добио третман тамне теме са ажурирањем из октобра 2018. и није изненађујуће да га Мицрософт стално побољшава са сваким новим ажурирањем функције.

  Филе Екплорер у 19Х1

Филе Екплорер у оперативном систему Виндовс 10 19Х1

Као објављено раније овог месеца , Виндовс 10 ажурирање за пролеће 2019. ће донети нови подразумевани формат датума у ​​Филе Екплорер.

Нова функција се зове „Пријатељски датуми“ и требало би да поједностави колону са изменом датума како би обезбедила конзистентност са колоном датума коју видите у модерним апликацијама, услугама друштвених медија и на вебу.

  Функција Филе Екплорер

Пријатељски датум је корисна промена за неке кориснике, али има много људи којима се можда неће допасти. На срећу, Мицрософт олакшава искључивање ако то није нешто што бисте више волели.

Да би га укључили или искључили, корисници могу једноставно да кликну десним тастером миша на колону датума измене у Филе Екплорер-у.

Побољшање картице Менаџер задатака

Најкориснија и најважнија функција оперативног система Виндовс 10 Менаџер задатака такође постаје све бољи следеће године. У посту на блогу, Мицрософт је потврдио да компанија ради на новој опцији која би вам омогућила да изаберете сопствену подразумевану картицу.

Таск Манагер приказује системске информације у реалном времену у интерфејсу заснованом на картицама. Подразумевани одељак су процеси, а остале картице су перформансе, историја апликације, покретање, корисници, детаљи и услуге.

Тренутно не постоји начин да покренете Таск Манагер са било којом другом картицом, као што је перформансе, али почевши од Виндовс 10 19Х1, моћи ћете да промените подразумевану картицу.

  Подразумевана картица Менаџера задатака

Прилично је корисно ако желите да брзо пратите било коју другу картицу. На пример, можете да изаберете одељак перформанси као подразумевану картицу и прво ћете видети картицу перформанси када отворите Таск Манагер. Као што знате, одељак о перформансама приказује информације у реалном времену о употреби ЦПУ-а, брзини диска, меморији и мрежи.

У оперативном систему Виндовс 10 19Х1, корисници могу да изаберу жељену картицу преко Оптионс > Сет дефаулт таб.

Апликација за подешавања

Апликација Подешавања у оперативном систему Виндовс 10 добија ново заглавље и приказује информације као што су кориснички налог, адреса е-поште, линк за приступ страници Мицрософт налога.

  Подешавања

Слика љубазношћу: Албацоре (Твиттер)

Такође приказује статус резервне копије ОнеДриве-а, статус телефона, Виндовс Упдате и Мицрософт Ревардс, што показује број доступних поена.

Флуент Десигн

  Едге Схадовс

Сенке Мицрософт Флуент Десигн-а су коначно овде и приметне су када кликнете десним тастером миша било где у модерној апликацији као што је Едге претраживач.

Чишћење диска

Као што су неки жељни корисници приметили, застарело чишћење диска је ажурирано у Виндовс 10 19Х1 и сада приказује упозорење када је изабрана опција фасцикле „Преузимања“.

Виндовс 10 19Х1 би требало да стигне почетком следеће године

Ажурирање за Виндовс 10 19Х1 требало би да стигне у априлу 2019, а РТМ квалитетна верзија биће објављена за инсајдере у марту.

Виндовс 10 19Х1 још није комплетан са функцијама и неколико других промена као што су ново искуство претраге, модеран прелазак јачине звука су и даље у радовима.

Популар Постс