Виндовс 10 19Х1 да бисте променили понашање навигационог окна у менију Старт

 Виндовс 10 Старт

Следеће ажурирање оперативног система Виндовс 10 под кодним именом „19Х1′ ће подесити понашање менија Старт и промене су доступне у Виндовс 10 Буилд 18282 . Мицрософт планира нова побољшања за мени Старт и иако то није велика промена, и даље је прилично приметна.

Виндовс 10 би могао да побољша начин на који корисници комуницирају са доступним менијима. Бочно окно или навигација у менију Старт ће се отворити ако корисник пређе преко дугмади.

У овом тренутку, окно за навигацију има иконе, али Мицрософт прави неке измене у бочном окну и иконе ће се аутоматски проширити у мени када пређете мишем преко дугмади.То значи да клик неће бити неопходан за приступ опцијама за навигацију менија Старт, као што су документи и слике. Ако задржите показивач изнад окна за навигацију у менију Старт Виндовс 10 19Х1, он ће се аутоматски проширити након кратког периода.

Када задржите показивач изнад окна за навигацију у Старту, након кратког периода оно ће се сада аутоматски проширити. Ово је нешто што део Инсајдера има већ мало, а након што смо пронашли позитивне резултате, сада га преносимо свим Инсајдерима, објашњава Мицрософт у дневнику промена најновијег ажурирања за преглед Виндовс 10 19Х1.

 Старт мени за Виндовс 10 19Х1

Стари мени Старт у односу на нови

Мицрософт каже да ће ова функција стићи са ажурирањем за Виндовс 10 19Х1 почетком следеће године и да ће садржати и друге промене које могу побољшати употребљивост менија Старт.

Друга побољшања менија Старт

Ажурирање за Виндовс 10 19Х1 ће додати нову опцију Почетак који би вам омогућио да откачите групу . У 19Х1, Мицрософт такође ажурира стартне листе и листе за прелазак на траку задатака применом Флуент Десигн-а. У случају да нисте упознати, листа за скок је мени који се појављује када кликнете десним тастером миша на елементе Старт или Таскбар-а.

Мени Старт је важна функција оперативног система Виндовс и био је предмет многих промена од покретања оперативног система Виндовс 8. Свако велико издање оперативног система Виндовс 10 ажурира мени Старт са побољшањима и додатним функцијама.

Као Мицрософт ради на новој светлој теми за Виндовс 10 , вероватно ће компанија направити више промена у менију Старт и радној површини.

Предвиђено је да ће следеће ажурирање за Виндовс 10 „19Х1′ бити финализовано у пролеће 2019. године, а будуће верзије прегледа могле би да садрже више узбудљивих функција.

Популар Постс