Вин32 десктоп апликације на Виндовс 10Кс ће имати нека ограничења

 Виндовс 10 Кс Старт мени

Виндовс 10Кс на Леново ТхинкПад

Виндовс 10Кс подржава застареле апликације и има фасцинантан начин да се носи са Вин32 апликацијама на свим уређајима. Мицрософт каже Виндовс 10Кс ће подржавати већину застарелих десктоп апликација а ове апликације би се покретале унутар контејнера, који је намењен заштити ОС од потенцијалног малвера и успоравања перформанси.

Унутар Вин32 Цонтаинер-а можете покренути све старе Вин32 десктоп апликације укључујући системске услужне програме, Пхотосхоп, па чак и Висуал Студио. Контејнер има свој традиционални Виндовс директоријум и кернел за несметано покретање старих програма. Постоји чак и уграђени драјвер и подршка за регистар.У теорији, Вин32 Цонтаинер је виртуелна машина и цела ствар се гаси када нема покренутих Вин32 апликација, што побољшава перформансе система и повећава резервну копију батерије. За разлику од традиционалне виртуелне машине и емулатора, Виндовс 10Кс контејнери нуде мање кашњење и приступ већем броју ресурса уређаја.

Мицрософт је такође рекао да ће постојати ограничења покретања старих апликација на Виндовс 10Кс преко контејнера. На неким уређајима неће бити подршке за дозволе по апликацији за Вин32 апликације, што значи да ће све апликације имати приступ хардверу који је осетљив на приватност, као што је камера, или ниједна неће.

Нећете моћи да користите екстензије или додатке у Филе Екплорер-у који су осмислили програмери треће стране. На пример, ТераЦопи, која је помоћна апликација за премештање и копирање датотека, можда неће радити на Виндовс 10Кс.

Слично томе, апликације које се налазе у системској палети, као што су апликација за проценат батерије, контролер јачине звука или детектор температуре можда неће радити на 10Кс. Мицрософт тренутно нема планове да дозволи аплете системске траке, додатке за Филе Екплорер или именски простор.

 Виндовс 10Кс ограничења

Чини се да је Мицрософт такође блокирао хардвер рачунара — куке за миш и тастатуру.

Такође је вредно напоменути да је оперативни систем само за читање и да је дизајниран у закључаном режиму. ОС може да покреће апликације преузете изван Мицрософт продавнице, али апликације морају имати добру репутацију и потписан код. И нећете моћи да се бавите уређивачем регистра да бисте оптимизовали Виндовс.

Мицрософт обећава да ће перформансе старих апликација бити скоро нативе, али нека врста бенчмарка ће само испричати праву причу.

Популар Постс