ВхатсАпп укида подршку за старији прегледач Мицрософт Едге

 Надоградња прегледача Мицрософт Едге

У јануару је Мицрософт представио нови претраживач Едге заснован на платформи отвореног кода Цхромиум која такође покреће Гоогле Цхроме. Стари Мицрософт Едге је сада познат као легаци Едге или Едге легаци, и Мицрософт је рекао да се спрема да укине подршку за стари претраживач следеће године .

Ако још увек користите Мицрософт Едге за приступ ВхатсАпп вебу, онда заиста морате да надоградите свој претраживач. Ако то не учините, онда не можете да користите ВхатсАпп веб у Мицрософт Едге-у, наводи се у изјави гиганта друштвених медија.

Фацебоок жели да корисници преузму најновије ажурирање за Виндовс 10 или ВхатсАпп десктоп апликацију (веб омотач) из Мицрософт Сторе-а, отуда и померање фокуса на најновије верзије Мицрософт Едге-а. ВхатсАпп Веб у Мицрософт Едге-у

Ако и даље желите да користите ВхатсАпп Веб у Едге-у, Фацебоок препоручује надоградњу на Мицрософт Едге 80 или новији.

У поруци се такође препоручује прелазак на алтернативе, као што су Цхроме, Фирефок или Опера.

Да бисте користили ВхатсАпп, ажурирајте Виндовс 10 да бисте добили најновију верзију Мицрософт Едге-а или користите Гоогле Цхроме, Мозилла Фирефок или Опера, стоји у упозорењу.

Наравно, Цхромиум Едге би требало да замени Едге Легаци у свим верзијама оперативног система Виндовс 10, а Мицрософт је већ почео да се уводи Виндовс 10 верзија 20Х2 са новим прегледачем, тако да не морате да примењујете додатна ажурирања да бисте извршили пребацивање.

Поред застарелог претраживача Едге, Мицрософт такође планира да убије Интернет Екплорер 11 блокирањем основних услуга у претраживачу. Када се подршка заврши у марту 2021., корисници ће бити преусмерени на Цхромиум Едге када покушају да приступе некомпатибилним сајтовима користећи застарели Едге.

Једна од великих нових карактеристика Цхромиум Едге-а су колекције, које вам омогућавају да прикупљате, организујете и управљате својим пројектима у оквиру прегледача. постоји још једна функција под називом Слеепинг Табс , који треба да обезбеди малу употребу меморије од стране Едге-а када отворите много картица.

Популар Постс